Tofas Team

Tam Versiyon: Boya tabancası öneri?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar. Boya tabancası almak istiyorum. Kullandığınız bildiğiniz 1.3 boya ve 1.8 astar tabancası öneriniz varsa alabilirim. Ben araştırmalarım sonucunda şu iki üründen birisine karar verdim.
https://www.hepsiburada.com/voylet-ges-pro-hk-827-1-3mm-ustten-depolu-profesyonel-boya-tabancasi-p-HBV00000IBPQV
https://www.trendyol.com/ges/pro-ls-230-1-3mm-ustten-depolu-hvlp-profesyonel-boya-tabancasi-p-120923703
Sizin de öneriniz varsa almak isterim.
Bi inceledim ben alttaki diyorum.
@morf1in Evet benimde gönlüm onda. Ama kullanan varmı veya daha iyi f/p ürünü varsa almadan bi foruma sorayım dedim Smile
O kadar Pahalımı bunlar hay maşallah
Daha ucuzada var ama güvenmedim. Onlar araba için değilde kapı pencere boyamak için herhalde
@ahmet27 Bence Sanayıye Git Oradakilere Bak Fiyatları Baya Tuzluymuş Maşallah

En Azından Bir Fikir Verirler Sana Genelde Alttan Takmalı Kullanıyorlardı Galiba Tamda Bilmiyorum Ama Kendilerine Has Sorunları Varsa Ona Göre Birşey Derlersana Belki
Boya haznesini kastediyorsanız onlar eskiden alttan takmalı kullanıyormuş. Şu anda üstten kullanılıyor. Sebebide az bir yer boyanacaksa alttan haznelilere boyayı çekebilmesi için belli bir miktar fazla koymak gerekiyor, ama üstten haznelilerde sıkıntı yok. Yeteri kadar koyunca her türlü boya atabiliyorlarmış.
(05.02.2023, 19:50)ahmet27 yazdı: [ -> ]Boya haznesini kastediyorsanız onlar eskiden alttan takmalı kullanıyormuş. Şu anda üstten kullanılıyor. Sebebide az bir yer boyanacaksa alttan haznelilere boyayı çekebilmesi için belli bir miktar fazla koymak gerekiyor, ama üstten haznelilerde sıkıntı yok. Yeteri kadar koyunca her türlü boya atabiliyorlarmış.

Sn Ahmet bey, her iki model (alt ve üst hazneli) tabancayı da kullanıyorum. Daha önce boya tecrübeniz varsa üst hazneli alınabilir. Ancak üst hazneli tabanca bir süre sonra bilekte ciddi baskı oluşturuyor. Bu baskı boyama süresini ve boya kalitesini etkileyebiliyor.

Ben, alt hazneli tabanca ile çok daha rahat boyama yapıyorum. Benim kullandığım tabanca pahalı bir ürün değil. 1.8'lik nozula sahip alttan hazneli, Çin malı bir tabanca. Ancak ben sürekli boyama yaptığım için, bir sorun yaşamıyorum. 1.8'lik tabanca ile hem astarlama, hem de son kat boyama yapıyorum.

Boyamada boya kalitesi ve tabanca kadar hava kalitesi ve bar da önemli. Hava, kesinlikle sudan arındırılmış olmalı. Bu bağlamda mutlaka su filtreli kompresör kullanmalı, filtreyi sık aralıkla boşaltmalısınız. Aksi halde boyanan yüzeyde hiç istenmeyen kötü görüntüler görebilirsiniz. 

Boyamaya başlamadan önce mutlaka parça zemin üzerinde boya talimi yapmalısınız. Boyamanın en önemli aşaması, boyanın belirli bir mesafeden duman olarak atılmasıdır. Bu sayede boyayı zemine kademe kademe yedirirken, boya akmasının önüne de geçebilirsiniz.

Tabanca üzerinde basınç/miktar ve açı tapa vidaları bulunmakta. Parça üzerinde bu tapalardan en doğru hava/boya ayarını yapabilirsiniz. Ben boyamada ilk katı mutlaka yukarı/aşağı şeklinde yaparım. Son kat ise sağdan sola doğru yaparım. Bu sayede yüzey her açıdan eşit miktarda boya alır.

Boya, mutlaka içeriğine uygun olan tiner ile inceltilmeli. Akrilik boya atacaksanız, boyanın kıvamını akrilik tiner ile ayarlamalısınız. Bu sayede en iyi sonucu alabilirsiniz. Hazırlanmış boyayı mutlaka ama mutlaka filtre ederek hazneye doldurun. Temiz bir tülbent işinizi rahatlıkla görecektir.

Tabanca ağzını (nozul ve yan hava delikleri) sık aralıkla temizleyin. Bu sayede zamanla nozul ağzında oluşan boya birikintileri boyanacak alanın üzerine parça olarak püskürtülmez.

Size, "şu kadar boyaya şu kadar tiner karıştırın" diyemiyorum. Ben tamamen el ve göz hafızası ile boya hazırlıyorum. Sadece şunu tavsiye edebilirim. Boya mutlaka sıvı halde olmalı. Asla jöle ya da düşük yoğunluklu jöle kıvamında olmamalı. 

Sn Ahmet bey, lütfen yanlış anlamayınız. Bu bilgileri tabanca ile boyama konusunda tecrübeniz olmadığını var sayarak yazıyorum. Boyama konusunda tecrübeli iseniz, zaten ne yapacağınızı biliyor olup çoktan planlama yapmışsınızdır. 

Yine de, bu konuyu takip eden ancak boyama konusunda tecrübesi olmayan üyelerimiz bu bilgilerden istifade edebilir.

Şimdiden kolay gelsin. Esen kalın.
@mesdogru abi yaptığın yorum için teşekkür ederim. Boya tecrübem yok. İlk başta bagajda vernik atması var. Orayı zımparalayıp boyayacağım. Güzel olursa komple arabayı boyamayı düşünüyorum. Yoksa duruma göre bakacağım. satın almaya tam karar vermiştim. malum deprem oldu. konuyu açma tarihimde zaten depremden birkaç gün önce. insan bilemiyor tabi ne olacağını.
araştırmalarım sonucu https://www.hepsiburada.com/ges-pro-ls230-ustten-depolu-profesyonel-boya-tabancasi-p-HBCV000006BI45?magaza=%C3%96ZDO%C4%9EU%C5%9EDETA%C4%B0L%C4%B0NG bu ürünü sipariş ettim bakalım nasıl olacak. Satıcıya da sordum. Orta segmentte en iyi tabancanın bu olduğunu söyledi.
Merhaba arkadaşlar. Boya tabancası geldi.
Gittim burda yıkamacının kompresöründe denedim. Ayarından mı bilmiyorum pütür gibi geldi bana boyaa atması. Ama yelpaze atış şekli güzeldi. Ama kompresör hortumunu değiştirirken içinden hava ile birlikte su geliyordu baya. Sanirim su tutma aparatı yok. Bu sebeple ya su tutucu almam lazım. Yada kendime bir kompresör.
Şimdi sadece arka bagajı boyamaya hazırlayacağım. Bakalım hayırlısıSmile
2. Resimdeki aletlerin tam olarak ne işe yaradığını bilen varmı? Resmi para ile çektim. Tabanca beklediğimden büyük geldi Smile
[Resim: IMG-20230314-135734.jpg]

[Resim: IMG-20230314-135854.jpg]

car pictures hd
Sayfalar: 1 2