Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer ılık ve soğuk üflemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba aracim kaloriferi ilik ufluyor sonra soguk ufluyor. Petek sıfır dun takildi.antifiriz mevcut. Aracta termostat mevcut oda daha takılali 5 gun oldu. Aracin uzerinde orjinal petek vardi onda sıcak ufluyordu. Sonra patlak oldugu icin dun degistirdim.aluminyum petek takildi. Ama ilik ufluyor.arac 10 dk ilik 5 dk soguk ufluyor. Hararlet 90 oluyor. 92 93 cikiyor sonra dusuyor ama yok.
Su sisteminde hava olabilir,bende antifriz koyduktan sonra acil hastaneye gitmem gerekiyordu hararet 90 geçmiyor fakat önce ılık sonra soğuk üflüyordu bende hortum üzerinde hava alma yerinden aldım (çok önermiyorum uzun süre kullanılmayınca sorun çıkarıyor) sorunum düzeldi muhtemelen sizin sorunda benzer.
Hortumlarda havasi kac defa denedim almaya. Arac şahin.havasi ugrastim almaya bildigim yontemlerle debedim. Ama ayni biraz ilik sonra soguga yakin ufluyor. Anlamadim.
Kumanda panelini kontrol edin, benimde soğuğa yakın ılık üflüyordu, meğer sağdaki "air" in tel bağlantısı kırılmış, habire dışarıdan hava alıyormuş. Big Grin Olmadı radyatör vanasını bi kontrol edin.
Benim arac 1995 model sahin. Sen bu dedigin yer tam neresi oluyor tarif etmn mumkun mu anlayamadim tam. Sicakta ilik ve soguk ufluyor.
Kalorifer panelindeki mavi ayar olması lazım.
Mavi alinca daha soguk ufluyor. Simdi kalorifer peteginin muslugu ates gibi. Ama petege domundum petek soguk anlamadim nerde bokluk var
Musluk kapalı olabilir ya da çok az açık kalmış olabilir belki. Musluk sıcakta, petek soğuksa peteğe su gitmiyordur.
Ya Hava Var YadaVana Arızalı yada Kapalı Bırakılmış. Motor Sıcakken Kalorıfer Giriş Çıkış Hortumlarına Baktın Mı
Aynı sorunu bende yaşamıştım. Kaputun göğüs tarafında içeriye giren kalörifer hortumlarına bak belkide onlar bükülmüştür benim sorunum ondan kaynaklıydı