Tofas Team

Tam Versiyon: Bu şekilde yakıt düşer mi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle söylediklerimi pek mantıklı bulmayacaksınız ama yine de kafama takıldı Blush Arabamın hava filtresinin girişinin yarısından çoğunu elimle kapattığımda rölanti nerdeyse 2000 devire kadar artıyor ve bazı lpg ustaları hava - gaz oranını tutturmak için hava filtresinin girişini kapatıyorlarmış. Acaba hava filtresinin yarısından çoğunu kapattığımda rölanti çoğaldığına göre hava filtresini kapatıp rölantiyi düşürsem yakıt düşer mi ?
Tabiki düşer fazla hava + fazla lpg şuan orayı bantla kısmak sorun değil sadece emme gücü artsın diye yapılan bişey aynı elektrikli süpürgelerin ağzını kapadığında sesin yükselmesi gibi o an vakum gücü daha artıyor
yakıt düşmez artar şöyleki pistonlar emme yaparken havayı alamazsa yakıtı daha fazla çekecek ve zengin karışım denen yakıt oluşacaktır . pistonlara yakıtın fazla girmesi deviri arttıracaktır çekişi yükseltecektir arabanın sarfiyatını da arttıracaktır.
En mantıklısı ideal ayarda tutmaktır, kısarsın araba gitmiyo dersin, nerde görülmüş üç kuruşa beş köfte Big Grin
Yemeyen at kişnemez
3 tane ayar var.. 1 tanesi senin dediğin şekildeki rölanti yükselten ayar. Diğeri elinle filtre girişini kapattığında rölantide düşme yaşanan ayar. Üçüncü ayar ise elinle kapatsan da kapatmasan da rölantide değişme olmayan bir ayar(Filtreyi kapattığında, rölanti düşmeye başladığında ayarı azcık kapatıyorum)..Bu ayarları regülatörün üzerindeki plastik vanadan yapıyorsun.

Ben 3 ayarı da denedim. Performans ve az yakıt için üçüncü ayarın en optimum ayar olduğunu gördüm..Tabi filtre bantlı, ucu yarım bantlı şekilde..Sabah çalışmasında da epeyce düzelme oldu.. Belki sana da fikir verebilir.
(22.01.2013, 15:32)B.TT.L yazdı: [ -> ]En mantıklısı ideal ayarda tutmaktır, kısarsın araba gitmiyo dersin, nerde görülmüş üç kuruşa beş köfte Big Grin
Yemeyen at kişnemez

aracımın çekişi çok iyi yokuşlarda vites düşmeye bile gerek kalmadan çıkıyorum ama 20 tl lik gaz 30 - 35 km zor gidiyo eğer bu da olmazsa lpg regülatörünü değiştiricem
çok yakıyor, sibop ayarın iyi yapıldıysa, lpg beynini değişmeden şu ayarı bir dene istersen.
motoru 3500 devirde sabit tut, beyinden karbüratöre giden kalın örgülü hortumdaki vanayı kısmaya başla motor devirden düşmeye başladığı yerde bırak, çekiş düşerse çeyrek tur aç. muhtemelen yakıtın düşecektir.
Aman kardeşim senin yakıtın da fazla, aksaklık olmalı bi yerlerde
arkadaslar o karburatorun ustunu bantlama olayı pistonlara az hava gıdıp cok yakıt cekmesıne neden oluyor buda yakıtı artırıyor ben daha oncekı yıllarda choper motor kullanırdım araba almadan once onun karburatorunde hava ayarı dıye bır ayar vardı onu kısınca cok yakıyor serılesıyordu hava ayarını acınca yakıt normala dusuyor bızım araclarda boyle bır ayar yok bantla telfı edıyor gazcılar ama ben burda gordugum kararıyla arabama uyguladım yaprak mıkserı taktım bant olayı ortadan kalktı ıkı hafta oldu takalı yakıtı gozlemlıyorum gercekten cıddı bır düsüs var evımden iş yerıme oncede 20 tl ye ıkı gun gıdıp gelebılıyordum sımdı 3 gundeyım hala gaz var arabamda yıne 20 tl lık gaz aldım deneme amaclı bu arada yazın fark edersenız bızım sainlerın hareretı cabuk yukselır buda aracın ıyı hava alamadıgından oluyor bu sorunda ortadan kalkıyor yaprak mıkser sayesınde
(22.01.2013, 22:19)kaankaancan yazdı: [ -> ]çok yakıyor, sibop ayarın iyi yapıldıysa, lpg beynini değişmeden şu ayarı bir dene istersen.
motoru 3500 devirde sabit tut, beyinden karbüratöre giden kalın örgülü hortumdaki vanayı kısmaya başla motor devirden düşmeye başladığı yerde bırak, çekiş düşerse çeyrek tur aç. muhtemelen yakıtın düşecektir.

Hem sübap ayarı hemde gaz ayarı yaptım yine de düşmedi
Sayfalar: 1 2