Tofas Team

Tam Versiyon: Dükkan açmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
S.a arkadaşlar ben uzun zamandır motor tamiri modifiye ve ufak çaplıda elektrik işleri ve elektriksel modifiye yapıyorum önceden köyde kaldığım zamanda evimin garajında yapıyordum Aksaray merkeze geldiğim zamandır yapacak yer olmadığı için çoğu işi alamıyorum ha ufak tefek işleri aracın olduğu yerde yapıyorum bulunduğum mevkide hem eve yakın olması hemde şu anda çalıştığım işi ilk etapta  bırakmamak için yakın yerlerden dükkan baktım ama ne yazıkki bulduğum dükkanlar ya yüksek kira istediler yada daire altı olduğu için rahatsız olurlar diye vermediler eve yakın bi yerde belediyeye ait yol kenarı evlerden rahatsız etmeyecek kadar uzak bi boş yer var buraya bi koyterner veya prefabrik bir yapı koyarak çalışabilir miyim sıkıntı çıkarırlar o yada başka bir problem çıkarmı belediyeye gidip bu konuyu görüşmeyi düşünüyorum
aleykümselam ustam, allah gönlünüze göre versin diyeyim şimdiden, eski mahallede demirci dükkanı var, mahalle içi olduğundan gün içinde belli saatlerde çalışmasına müdahale edilemiyor,misal akşam 6 da kapatıyorlar, sabah açılış belli bir saatte, haftasonu özellikle pazar çalışırsa şikayet ediyorlarmış, yani bildiğim kadarıyla  mesai saatleri içinde sıkıntı olacağını sanmıyorum ustam. ki sizin makinelerde demir testeresi yoktur sanırım, bahçede bant zımpara çalıştırıyorum ben, haftaiçi belli saatlerde tabi, sıkıntı yok şimdilik.
Sn @muhammed_baskan bey

Alıntı; " eve yakın bi yerde belediyeye ait yol kenarı evlerden rahatsız etmeyecek kadar uzak bi boş yer var buraya bi koyterner veya prefabrik bir yapı koyarak çalışabilir miyim?"

Belediye arazisi kamuya aittir. İşin bürokratik bölümü ciddi sorunlar içeriyor. Yapacağımız işin niteliği + kiralayacağınız taşınmazın lokasyonunu açıklayıcı bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurabilirsiniz. Belediye, yapılacak işin muhtevesı dahilinde nasıl karar verir bilemiyorum.

Prefabrik ya da konteyner konusu biraz sorunlu. Belediyeler, genel olarak hobi bahçesi, mini tarım, ağaç bakımı vb gibi ziraat eksenli toprak kiralaması yapmakta.

Ancak iş sanayi tipi işletme formatına girdiğinde, elektrik, su, kanalizasyon, geçici işletim ruhsatı, yapı kayıt belgesi, atık vergisi, arazi kirası, stopaj vb gibi bir çok hukuki ve bürokratik konu masaya geliyor.

Ör; Açık arazi üzerine (kişi adına tapulu olsa dahi) ruhsatsız yapı inşa etmek (konteyner/prefabrik de dahil) suç teşkil eder. Belediye, görsel delil eşliğinde yargıya baş vurur. Mahkeme başkanı, genel olarak bilir kişi eşliğinde yerinde tespit yapar ve para cezasına hükmedilir. 

Maalesef bu sorunların çözümü ciddi bir maliyet ve bütçe planlaması demek. Yukarıda da ifade ettiğim gibi, öncelikle iş yapacağınız arazinin lokasyonunu tespit etmeniz gerekli. Belediye'den bu lokasyon ile ilgili en az 5 ya da 10 yıllık plan ve proje (park, bahçe, kamu binası yatırım alanı vb gibi) yönetimini öğrenmeniz gerekli. 

Belediye yetkilileri sizi daha doğru bilgi ile bilgilendireceklerdir. 
Esen kalın.
Bu İşi evinde Bile Yapsan Sıkıntı Çünkü Resmi Olarak İş Yeri Açmalısın ve O Şekilde Devlete Vergi Verip İş Yapmalısın.Yani Evde Yapsan Bile Bugun Sorun Olmazsa Yarın Maliye Görür Zabıta Görür Ceza Keser.

Sana Lazım Olan Şey Lift Sığabilecek Bir Dükkan + Hafifte Yüksek Olmalı. Kaldıkı Prefabrik vs Olsal Yarın Öbür Gün Güvenlik Olarak Yazıf Olacağı İçin Hırızlar Malzemeyi Yükler Getirir Sorun Olur. Dükkanu Açtın Ettin Kompresör Cihazi Lazım Onu Ayrı Koyacaksın Hava Hattı Yapacaksın Edeceksın Derken En Güzeli Dükkan Olur. Ha Bunuda Nasıl Yaparsın Bilemiyorum Ama Prefabrık Sıkıntı Bence. Tenha Yerlerde Filan Bir Yer Bulmak Lazım Ama Bu Seferde Müşteriyi Çekmek Reklama Dayanır.


Bence Düzgün Bir İşyeri Bulup Çalışsan Daha İyi Olur .Kendi İşyerin Olursa CViddi  Maaliyeti Olacaktır. Bunun Bağkuru Bilmem Nesi Tonlarca Para Gidecek aylık. O Parayıda Çıkartmak Şart. İlla Açacağoım Dersen Bence Çevre Yap GidiP Bir Yerde Çalış Et Malzemeyide Ufak Ufak Toplarsın Dükkanın Alt Yapısını Yapar Öyle Açarsın. Kaldıkı Açtın Dükkanda Yağ vs Olmalı Hava Filtresı vs Yani Yedek Parçada Olmalı. Adam Onarıma Gelirse Yedek OParça İçin Koşuşturmayacak.
@finder saolasın bakalım belediye ne diyecek bu işe@mesdogru belediye işi biraz adamı zorlar biliyorum sadece bulunduğu yere çalışma izni verse yeter su  kanalizasyona gerek yok elektriğide ilk etapta jeneratör ve akü ile hallederim zaten sürekli elektrikle işim olmaz matkap ve spiral vb alet için lazım olur

@DarkredBlue61 benim bu yapacağım işlem ilk etapta yapacağım işlem yani ufaktan başlayacağım dükkan bulamadım sanayide en ücra köşe dükkanı 5000 TL kirası var zaten yeni sanayiyi esnaflara değil fırsatçılar sattılar bundan dolayı dükkan açıp için döşeyemem o kadarlık gücüm yok bu yapacağım işide önce bu çalıştığım yerde ve süre akşamları çalışıp gündüz dükkana bakacağım baktım oluyor işi biraz daha büyüyecem ve dükkanı geliştireceğim baktım dükkan hem kendini hemde evi geçindirirse bu sefer bu çalıştığım yeri bırakıp komple dükkana döneceğim
valla zor süreçler. dükkanı açmak etmek resmiyet vs olarak yorar bir dünya belgesi bilmem nesi Allah yardımcın olsun
@DarkredBlue61 saolasın dükkan bulabilseydim ilk etapta depo olarak kullanıp işleri yoluna koyduktan sonra dükkana çevirecektim
(30.01.2023, 13:39)muhammed_baskan yazdı: [ -> ]@DarkredBlue61 saolasın dükkan bulabilseydim ilk etapta depo olarak kullanıp işleri yoluna koyduktan sonra dükkana çevirecektim

Sn Muhammed bey, kalbimiz sizinle. Sevgili Allah yolunuzu açık eylesin. Umarım, en kolay şekilde iş yerinizi açar, iş başı yapar, hem kaliteli hizmet bekleyen vatandaşımıza derman olur, hem de milli ekonomiye katkıda bulunursunuz.

Esen kalın.
@muhammed_baskan  kardeşim sana benim aracı bir göstersem sanırım sen tofaşlarla haşırneşirsin
2 tane sorunum var araca bakıp bi konuşalım seninle Aksaraydasın sanırım.
Depo Olarka Dikkat Hırsız vs Dadanmasın Kamera Filan Ayarla Olmadı
Sayfalar: 1 2