Tofas Team

Tam Versiyon: Rölanti ve stop etme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Bundan bir hafta önce ustam 92 model düz motor şahinin Atesleme bobinini. Karbüratördeki diyaframı. Gaz beynine gelen kortumu delik olup gaz kaçırdığı için. Ve subab ayarı yaptı. Ancak o günden sonra araba sabahları ve motor soğukken ilk çalıştırmada öksürür gibi çalışıyor. 5 dakka bekliyorum ısındın diye ancak sıcaklık 90 derece olsada mesela 10-15 kilometre gitsemde araç sanki soğukmus gibi tekliyor ve örneğin kırmızı ışıkta duracaksam gaz kesip frene bastığım anda stop etme eğilimine gidiyor. Çoğu zaman ediyor bazende ayağımı gaz da tutarak stop ettirmiyorum. Ama yaklaşık 10-15 km mesefa gittim mi araç rolantide normal devrinde çalışıyor sorun kalmıyor anlam veremedim. ( Diyeceksiniz ki ustana tekrar baktır her gittiğim yerde habire ondan dolayı bundan dolayı diye ye habire parça degistiriyorlar. Parça degisecekse ben değiştiririm. İşçilik cebime kalır)
Hocam benim araçda ilk çalışırken çok düşür devirde kalıyor 10 dakika ısıtıyorum öyle biniyorum yoksa dediğiniz gibi hemen stop etmek istiyor. ustaya selam verince parça değişicek diyor.
Lpg ayarını doğru yapmamışlar parça değişimi gerektiren bir durum yok en azından lpg beyninin sorunlu olmadığını varsayarsak tabi eskiyen beyinde böyle şeyler yapabilir