Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet düşüyor kalkıyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun Aleyküm 

Herkese hayırlı akşamlar. 
96 S Şahin aldım. Yaklaşık 2 ay önce. Araçta az bi üfleme azda yağ yakma vardı. Usta yağına suyuna bak bisey olmaz dedi. Bende güvendim aldım. Sonra araç conta yaktı. Hazır açılmışken sekman attiralim dedik. Kapak taşlandı sekman atıldı bujiler, kablolar değişti. Sonra araçta hararet sorunu çıkmaya başladı. 
normal şehir içinde araç 90da fan açıyor kapatıyor sorun yok fakat yolda giderken 70lerde geziyordu. Kalorifer de tam randımanlı çalışmıyordu. Ustaya sordum termostat değişecek ondandır dedi. Dün arabayı yıkadım. Hararet sorunu şekil değiştirdi. Bu seferde 105 110 civarı açıyor fanı. 90da kapatıyor ve hep 90 92de duruyor. Kablolarına falan bakayım diye kaputu açtım. Malum hortumdan üfleme var yine. Daha 500 km falan oldu yaptıralı motoru. 
birde araç giderken kasmaya başladı. Gaz yiyor fakat araç kasıyor. Dip gaz yapınca çok iyi asiliyor. Baskı Balat’a değişecekti zaten. Sürtme gibi ses geliyordu. Prizdirek bilyasindan da olabilir. Bugün durunca farkettim ki araç durur boşta balatadan ses geliyor tıkırtılı şekilde. Bu iki sorun suan çok canımı sıktı.
Aleykümselam hararet müşürü yanlış gösteriyor olabilir bir de silindir kapağı taşlanmış ve son haddine gelmişse araç hararetli çalışır
Fan musuru değiştireyim yarın bi. Gösterge de bi şase var sanırım. Önceden kalorifer fanını açınca sıcaklık 10 derece kadar yükseliyor kapatınca düşüyordu. Giderken kendini kalmasının sorunu ne olabilir peki. Balata kaynaklı olabilir mi? Arabaya iskence yapmışlar resmen. Her tarafını yemişler. Elektrik tesisatı yoktu nerdeyse hepsini kendim çektim. Bi şanzıman sorunu kaldı onu da halledeyim tamam diyordum bide bu hararet olayı çıktı. Bide yeni yapılmış motorun üflemesi normal mi. Üfleme derken de renksiz bir duman çıkıyor. Soğuk havada hoh yapınca çıkan buhar gibi.
Göstergeye şase takviyesi yap yanlış gösterme düzelir
Renksiz duman normal
Şanzımandaki olay prizdirek bilyasından kaynaklı gitmemesi asılması balata kaynaklı olabilir
Pazartesi hepsini halledip tekrar sonucu buraya yazayım. Çok teşekkür ederim