Tofas Team

Tam Versiyon: Alalı 1 hafta oldu CONTA KESTİK!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Selamın Aleyküm. Yolda giderken bir anda soğuk hava veriyordu. Durduğu yerde soğuk hava veriyordu. Yoksa da normal giderken canı çektimi güzel sıcak hava veriyordu. İki gündür ilk çalıştırmada tak,tak,tak ses yapıyordu bugünde durduğu yerde hararet yaptı hemde bembeyaz duman attı. Bilin bakalım ne oldu?
- Tabiikide conta kesti.
Ulan bari yeni alamaış olsam gam yemem.
Buna kırmızı antifiriz koydum sonra bu iş vuku buldu. Acaba bununla alakası var mıdır?
Artvin' deyim. Burada ustalar kötü demiyorum ama çok ta iyi değiller.
Siz kıymetli abi ve kardeşlerimden yardım istiyorum.
Benim araç 94 piç motor.
Ne önerirsiniz. Neyi nasıl yaptırayım. İnce püf noktaları var mıdır? Hangi parçaları önerirsiniz? Hazır kapak açılmışken neler daha yaptırayım? Aklınıza ne geliyorsa ne yapılması gerekiyorsa çok kıymetli yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim.
motoru söktür eğer blokta pistonda filan sorun varsa hiç uğraşma al bitane faturalı slx motor tak geç derim  :ok

kırmızı antifirizde olabilir evet çünkü bu araçlara kırmızı konmaz. mavi yada yeşil konmalı. öncesinde antifirizsiz binilmiştir çürük vs derken kırmızı antifirizi yediğinde patlatmiştir her yeri. dua edin üst kapak ile kurtarsın yoksa komple motora girerse sıkıntı. yakın illerde tanıdık varsa onlara getirin olmadı. yani tofaş motorunuda yapamayan usta varsa söyleyecek çok bişey yok
Usta bilgili olsa uyarırdı kırmızı konmaz diye, hadi onu geçtim parçacı derdi kırmızı olmaz diye... Benden önceki sahibide ful kırmızı antifiriz ile geziyorum diyince bende öyle yapayım dedim... Allah'ım sen yüzüme bak. Amin!
Toplam 100 km yol yapmadım ama İNŞAALLAH motoru mahvetmemiştir...
Kardeşim motoru toplarken supsan conta kullan silindir kapağını kapakçıya yolla komple elden geçirsinler toplarkende mavi antifriz koy sorun olmaz ekstra yapabileceğin bişey yok ha birde blok yüzeyini ölçtür ki blok yüzeyinde eğilik olmasın
Çok kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum.
@Civanlideli  kırmızı antifiriz ile bindiğine eminsen yani sen antifiriz ekleyince patlak vermesi biraz tuhafmış. 

dediğim gibi kapaği söktürüp motor durumuna göre ilerle bence. komple motora girersen orada pahalı olacaktır. olmadı il dışı garantılı motor şipariş ver fatura vs li olsun işletirsin ruhsata.  ha sadece üst kapaksa çok bişey tutmaz. eğer araç bakımsız ise masrafın ucu bucağı olmayacaktır.
Anladım. Araç daha yeni 100 bin devirmiş araç. Kazası, değişeni,  (neredeyse hiç) boyası olmayan bir araç ama beni mi bekledi anladım ki. Şimdi nöbetteyim yarın foto falan atarım aracın yanına varınca. Evet benden önceki sahibi öyle dedi. Onun yalancısıyım. Yoksa iade edeceğim aracı.
@Civanlideli aracın kaportası iyiyse iadeyi düşünmeyin. motoru bozuk aracı yaptırır binersin. ama kaporta sıkıntıysa uğraştırır. dediğinize göre kaporta iyi. motorda hele bi açılsın. bi bakılsın. sakin olun. inanın komple motor bile yaptırsanız çoğu araçtan ucuzdur.
Marşbiyel eziği bile yok. 1 haftadır canı isteyince ısıtıyordu. Bugün hiç ısıtmadı. 3 km yol gittim. Şansa da sanayiye birine uğrayacaktım. Baktım bembeyaz duman atmaya başladı. Eğildim elimle egzoza bastırıp kokladım ama pek birşey anlayamadım. Zaten arabaya bindiğimde de hararet 100 e dayamıştı hemen stop ettim. sonrada 100 metre falan ustanın yerine çektim arabayı. Masrafı az olsun diye almıştım zaten. Neyse başa gelecek varmış diyelim... Görmeyim
Basit bir conta işi için ahmet illede motorda motor demişte sıkıntı yok halledilir şeyler bunlar biraz cebi yorar sadece malum piyasa şartlarında onada yapacak bişey yok
Sayfalar: 1 2 3