Tofas Team

Tam Versiyon: Kırmızı Antfriz Kurbanı Olduk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın Aleyküm abilerim kardeslerim yakın zamanda aracıma motor yaptırmıstım hatırlarsanız hararet aşşağıya düşüyor bi şikayetim vardı usta abuk subuk bi marka takmış geçenlerde bıraktım arabayı oes taktırdım o sorun çözüldü ancak daha büyük bela aldık başımıza sağolsun ustam ben arabanın başında degildim mavi yerine kırmızı antfriz koymuş şimdiye kadar hep antfrizle kullandım arabayı borularda sistemde bir sorun yok ama olan gaz beynine oldu yedek su deposunu bi kokladım komple gaz kokuyor emin olmak için çakmakla deneyeyim dedim dikkat edin denerken ejderha gibi püskürdü araba elimi yaktım dikkatli bir şekilde yapmak gerekli ben bu kadar olacağını düşünmemiştim. Arabayı aldıgımda gördüm ama iş işten geçmişti bir iki gün bari içeriyi temizlesin öyle boşaltayım demeye kalmadan beyni bozdu aynı gün bugün beyin değişti ancak aklıma takılan bir şeyler var size danışmak istedim şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

1- Gaz beyni değişti radyatördeki suyu boşalttı eleman ancak araba 3 lt antfrizi zor aldı acaba diyorum araba soğuktu termostat kapalı olduğu için motora gidemedi su nedeni ne olabilir üstten bakınca çok rahat petekleri görebiliyorum herhangi bir bulanıklık söz konusu değil tertemiz duruyorlar.

2-Motorun içerisinde kırmızı hala daha kaldığı için ben kendim birkaç gün sonra komple döküp yeninden sıfırlıycam mavi koyucam petrol ofisinden alıp ama bu içerideki kalanı nasıl temizleyebilirim su koyup devirdaim yaptırıp öyle mi boşaltmam gerekiyor ?

3- Adam beyni değişti gaz ayarı yapmadı 100 150km sonra gel dedi biraz alışsın dedi bu doğru mu?

4- Gaz beyni bozuldugunda yedek su deposunda yarıya kadar su vardı ama gittigimde kalmamış adam ölçtü depodan evet gerçekten baya karıştırmış dedi suyla gazı. Bu durumda suyun azalma gibi bi olayı olur mu oradan çekermi ?
5- Yeniden antfriz ve saf su koydugumda sistem hava yaptıysa havasını nasıl alabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim herkese.