Tofas Team

Tam Versiyon: Tek sorun gaz ayarı mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar, yeni lpg kiti taktırdıktan sonra başka ayar yaptırmadık. Biraz kullan tekrar gel şu an çok yakar zaten dedi lpg taktırdığımız yer. Bir de arabanın supap ayarı iyi değil, o da çok yaktırır dedi. Babam el yordamıyla yapıyor kendisi yıllarca ticari takside yaptığı için.

Ancak araba şu an 45-55 kuruş arası yakıyor. Tamam kış aylarındayız, tamam kartal diğerlerine göre çok yakıyor ama bu rakamlar çok yüksek değil mi? Hadi babam gazı çok açık tuttu diyelim, çekişin de zımba gibi olması gerekmez mi? Çekiş de aman aman iyi değil niayetinde. Benzinde de gaza basılı tutmazsam stop edip duruyor zaten.


Biliyorsunuzi motor yeni rektefiye, karbüratör tamir takımıyla komple yenilendi içindekiler, lpg kiti yeni, baskı balata, akü, bujiler yeni. Belki buji kabloları eskidir.

Yarın subap, karbüratör, gaz ayarı Allah ne verdiyse yaptıracağım. Ama başka nelere dikkat etmeliyim yarın az yakması için?
yarları usta yapar da adam gibi birine yaptır paracı çıkmasın adam arabayı denemeden de alma,
sen buji kablolarını değiştir yine de ateşleme sistemin ne kadar iyi o kadar kar
araç yakıtı çok evet. bence baban değilde saglam bır usta el atmalı sibop ayarlarına,bujı kabloları çekişi etkıler ve oda yakıtı etkıler,takımı çok pahalı degıl 20 küsür lira falan takmakta faydasını göreceksin,ayrıca her sibop yarından sonra gaz ayarını yaptırman gereklı yoksa ıstedıgın verımı alamazsın.
Evet arkadaşlar gaz ve avans ayarı sonrası 2,47'den aldığım LPG ile ölçüm yaptım.

40 liralık gaz aldım. 125 km yol yaptım. Bunun 4'te 3'ü otobanda en az 140 km hızla oldu. 140 altına inmedim. 4'te birlik kısmıyla da şehir içinde çok sert kullandım. Amacım en zorlu kullanımda ne kadar yakacağını görmekti.

32 kuruşa denk geliyor. Şimdi hem kış ayları, hem sert kullanım, hem pahalı yakıt ücretleri, hem de kartal olması açısından iyi bir rakam şimdilik değil mi?

Makul seviyede kullansam daha da düşerdi sanırım. 45-60 kuruş arasından indi bu rakama tabi. Benim için 35'e kadar sorun yok. Şehir içinde 35 yaksın yeterli.
40tl/2,47tl=16,1litre gaz eder
125km/16,1litre=litre başına 7,7km şehirdışı uzun yol için hala çok 10kmnin altına düşmemesi gerekirdi her ne kadar kartalda olsa...
(22.01.2013, 17:55)Falcon417 yazdı: [ -> ]40tl/2,47tl=16,1litre gaz eder
125km/16,1litre=litre başına 7,7km şehirdışı uzun yol için hala çok 10kmnin altına düşmemesi gerekirdi her ne kadar kartalda olsa...

Peki yüksek hızın da bunda etkisi var mıdır?

Bir de sibop ayarı ve buji kablolarını değişirsek normale döner mi acaba? Gerçi Atiker beyinden daha fazla da birşey beklemiyorum da işte, olursa güzel olur. Ucuz etin yahnisi. Yakıttan çıkıyor parası.
Saydıklarından sadece subap ayarı ve lpg beyni üzerinde durulmalı
Subap içinde araç çalışırken tek tek çekip bakacaksın sendelemeyen araba çok yakar
(22.01.2013, 18:01)Falcon417 yazdı: [ -> ]Saydıklarından sadece subap ayarı ve lpg beyni üzerinde durulmalı
Subap içinde araç çalışırken tek tek çekip bakacaksın sendelemeyen araba çok yakar

Sağolasın Mustafa, hızır gibi yetişiyorsun.
Eldivenle yada bezle yapabilirsin yalnız diğer elinle kaportaya temas etmiceksin sadece bir elinle buji kablosunu çekeceksin