Tofas Team

Tam Versiyon: Rölanti sorunu.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamın aleyküm arkadaşlar motorun rölantisini bir türlü ayarlayamadım karbüratörün rolanti vidası istemsiz çalışıyor sağa sola iyice çeviriyorum motorda en ufak değişiklik yok biraz yükseltmem lazım rölantisini motor istop edecek gibi titreyip duruyor öbür karbüratörün öbür tarafındaki vidayı sıkayım diyorum oda çalışmıyor nasıl bir yol izlemem lazım gaz telinide denedim onuda biraz gerdireyim dedim bu sefer devir çok yükseldi yardımcı olurmusunuz bu vida neden çalışmaz ?
Aleykumselam lpg de ise pirinç vidasını açmayı deneyin
@DarkredBlue61 onu denemedim onu oynayınca gaz ayarı bozulmaz dimi yada yakıt tüketimi değilmez inşallah yani çok yakmaz dimi
@Konyalı87 yarım tur açın ve yönünü unutmayın değişen olmazsa geri kapatırsınız bozulmaz ayarı o şekilde.  buji vs nın durumu zamanla eskidği için gaz ayarı isteyebilir. sadece lpg de yapıyorsa dediğim gibi pirinç vidasının ayarı ile kurtarmayı bir deneyin aklıma gelen bu sadece.
Karbüratör üstünde doğru vidayı sıkıyorsun dimi ?
Zaten bu rölanti vidası gaz telini itekliyor nasıl tepki yok

[Resim: 38JVp5.jpg]
Acaba doğru vidayımı sıkıp açıyorsun

Resim vb atabilirmisin
@Falcon417 hocam. benim arabanın karbüratör üzerindeki o işaretleğiniz yaylı vidada tepki vermiyor. ne sola ne sağa çevirdiğinde;rolantide en ufak yükselme veya düşme olmuyor. bu vidada acaba yalama olma durumu varmı? oluyorsa bunun yenisi satılıyormu parçacılarda?
@safir42 Abi dikkatli bakarsan vidanın iteklediği ayak gaz telinin takıldığı ayak sen vidayı sıktıkça orayı itekler sanki ayağınla gaz veriyormuşsun gibi düşün yalam olduysa yerinde sayıyor olması lazım yenisi satılıyordur parçalarından temin edersin
@Falcon417 aynen dediğiniz gibi. kesin yalama olmuş bu vida. vidanın kendisi yalama olduysa kurtarır ama vidanın döndüğü yatak sıyırdı ise durum sakat. 🙂.
Yuva yalama olduysa tornacıya gidersin yüzük çakar ya da bir büyük vidaya göre yuvaya klavuz çeker
Sayfalar: 1 2