Tofas Team

Tam Versiyon: Yeni Lpg
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma okulum sebebi ile girememiştim kusura bakmayın.
bildiğiniz üzere benim şahin benzinliydi ama belim büküldüğü için lpgyi bu gün taktırdım neyse benim aslında lpg ile ilgili bildiğim pek bi bilgi yok taktırdığım yerde pek bi bilgi vermedi sizden isteğim bizim şahinlerde bu lpgnin püf notları nelerdir?

ayrıca bu gün test ettim kesinlikle lpg benzinden daha kötü yani çok dik bayırlarda azda olsa sıkıntı yaratabiliyor.

bide lpgci bana 20tlik gaz koydum denedim dedi araca bindim yolda giderken gaz bitti yolda kaldım benzine çektim çok uzun süre uğraştım sonra çalıştı
bide gazdan benzine geçerken ortada dursun sonra geç dedi ama pek anlayamadım nedir o bana açıklarsanız çok sevinicem
gazdan benzine kolay benzin tarafına geçirince en geç 5 saniye içinde gelir benzin, gaza geçişte benzinde çalışmış ise anahtar önce ortaya alınır benzin bitene kullanılır tam bitmee yakın gaz tarafına basılırsa gaza geçilir gaz illaki çekişten düşürüyor bizim kuşları bütün araçlar düşüyor belli bir yüzde ile çekişten
Araç enjeksiyonlu olmadığı için bi miktar benzin karbüratörle benzin otomatiğe arasında kalıyor onun için beklenmesi gerek.Beklemeden benzinden gaza geçersen araba boğulur.
bu gün boğdum zaten yani şöylemi
anahtar ortadayken gaz ve benzini ynı anda kullanır ve 1 dksonra ya benzine yada gaza çekilir öylemi?

bide yolda kaldım gaz bitmişti benzine çektim aracı çok zor çalıştı baya pompaladım normalmi ?
Benzinden gaza geçerken şu şekilde;
(İster sabit ister hararet halindeyken)Araç çalışırken düğme ortaya alınır borudaki benzin bitince araç tekler gazı pompala ve hemen gaza geçir düğmeyi.Hareket halinde daha rahat geçirirsin durduk yerde de sıkıntı olmaz en fazla araba stop eder gaza alır marşa basarsın.

Gazdan benzine geçiş;
Hareket halinde olması daha iyi olur.50-60 la giderken ortada bekletmeden direk benzine geçir gaz pedalını pompala belli süre sonra benzin gelecektir.Durduk yerde geçirmek içinse gaz pedalına bas devir artsın gaz yiyene kadar seçici düğmeyi gaz-benzin gaz-benzin yap belli süre sonra benzin gelir karbüratöre.
Arabayı çalıştırmadan gazdan benzine geçiş sıkıntılıdır yerde çünkü boruda benzin olmadığı için çok uzun marş ve pompa yapman gerekir haraket halinde daha kolay geçirirsin.
anladım teşekkür ederim son sorum da ben pek bilmiyorum bu gün 20 tllik gaz aldım ortalama ne kadar yok gidebilirim ?
Normalde şehiriçi 75 civarı gitmelisiniz.Yalnız lpg sisteminiz yeni daha az gidebilirsiniz.
çoğu insan arabaya tüp taktırınca benzinin bidaha yüzüne bile bakmıyo arada bi (100 km de 5-10 km gibi ) benzinde kullanmanı tavsiye ederim motorun ömrü ve performansı için tabi bu benim tavsiyem araç senin Smile
Regülatörümde arıza olduğunda 2 gün benzinde kullandım ve arada dağlar kadar fark var.. Ki benim gaz ayarım epeyce açıktır..Yokuşlarda v.s. yığılma sorunu yaşatmaz.Sıralı sistemlerde performans düşüklüğü bu kadar belirgin değil ancak bizim araçlarda bariz bir fark var.

Sonuçta aracın motoru benzine göre tasarlanmış.Tabanca ile avans ayarı yaptırıyorum avans gene düzensiz oluyor.Çünkü lpg benzinden faklı(yanma şartı,ısısı v.s.) Sonrasında ben tekrar avans yapıyorum ve lpg ye göre ayarlıyorum.

Bundan sonra araba alacaksam kesinlikle ya dizel alırım yada az yakan benzinli..Lpg işine hiç bulaşmamak bence en iyisi..
Kim ne derse desin benzinle lpg kıyaslamak hata, gti-quicksilver kadar fark eder, 1.4 şahin ile 1.6 doğan kadar fark eder, benzinde araba çivi gibi olur...

Aracınız şu an lpgye göre ayarlı başlarda size performanssız gibi gelecektir illa ki ama alışırsınız Big Grin
Size yaprak mikser tavsiye ederim öncelikle, ayarlanırsa artısını görürsünüz
arabanıza benzinin tadını unutturmamınızı tavsiye ederim, stop ederken ve çalıştırırken benzinde çalıştırın derler ama kimde var o kadar benzin Big Grin hiç olmasa haftada bir benzinde çalıştırın,

Gaz dediğimiz nalet basınçla yoğunlaştırılmış hava olduğu için illa ki benzin gibi değildir. Gazda araba sürekli çeker kendine gazı pipetten emer gibi, benzinde ise bardaktan su içer gibidir alır ağzına bi yudum çalkalar çalakalar gider, çekilen benzinin götürme mesafesi daha uzundur o yüzden benzinde lpg ye geçiş esnasında ağıza alınan suyun tam yutulması beklenmelidir meselenin açık hali budur.
Sayfalar: 1 2 3