Tofas Team

Tam Versiyon: Palio benzinde stop etmeme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşın palio 1.4 1999 model aracı var. Benzin motoru bozuktu. Değiştirdik. O çalıştı. Ama benzin lpg düğmesi ortada iken stop etmiyor. Gaza alınca boğulmuyor. Lpg de iken de benzin pompası sürekli çalışıyor.
Şimdi bu lpg de ike.n boğulmuyorsa enjektördenmi kesiyor acaba? Birde niye ortada iken stop etmiyor. Arkadaş eskiden stop ediyordu dedi. Nerelere bakmak lazım. Benzin pompasının soketini arkadan çıkarırsak 1 dakika sürmeden stop ediyor
Benzin Motoru Derken? Pompa Mı Değişti Anlamadım?


Stop Etmeme DFerken Kontağı Kapatınca Mı Araç Stop Etmiyor?
Enjeksiyonlu araçlarda ya benzinde çalışır yada lpg de. Karbüratörlü araçlarda 3 anahtar vardır ama enjeksiyonlu araçlarda tek düğmeli vardır.
@DarkredBlue61 evet benzin pompası değişti. yo kontak değil bizim araçlar gibi lpg düğmesi ortada iken stop etmiyordu.
@Tofas3786 nispeten yorumunuz doğru çıktı. araç palio ama karbüratörlü ve normal lpg beyni var. lpg düğmesi de normal karbüratörlü düğmesi gibi. araç çalışınca benzin pompası sürekli çalışıyor. ama benzin ve lpg ayrımını enjektöre giden sokete bağlanan kesici ile yapıyormuş. düğme ortada iken araç yine benzin enjektöründen benzin püskürtüyor. ama lpg ye alınca enjektörden anında kesip lpg yi açtığı için stop etmiyormuş. karbüratör kepini çıkarıp o şekilde gördük. ama benzin pompasının sürekli çalışması sıkıntı. pompa sürekli çalıştığı için bozuluyor. araç arkadaşın aracı isterse tesisatı takip edip lpg düğmesinden benzin çıkışını benzin pompasının soketine bağlayacağız. karbüratörlü gibi düğmeyi benzine almadığı sürece pompa çalışmayacak.

cevaplarınız için teşekkürler. :ok Smile