Tofas Team

Tam Versiyon: kış aylarında lpg tüketimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kış aylarında lpg gaz tüketimi artarmı ne kadar atrar. Aracı genelde şehir içi ve kısa mesafelerde kullanıyorum. 1 lt ile 6.5 km yol yapıyorum. Acaba gaz beyni yeni garantiden değişti gaz beynimi sorunlu. Buji buji kablolari ateşleme bobini yeni araçta hava kaçağı yok. Subap ayarını geçen sene yaptırdım. Kulbutor kapağı en ustteki kapak yag kacırıyor bunun bir etkisi olurmu. 26 lt ile 173 km sehir içi kısa mesafe coğu 3km 2km 5km en fazla 15 km kullanımlarım. Bu depoda 4 defa hastaneye gittim 12 km trafik baya sıkışık idi yol yapımı nedeni ile vs. yazın da bir önceki beyinle 8.6 km yapmıstım en fazla 1 lt gazla.
Yazın 100kmde 12 litre yakan araç kışın 14ü görebilir ama kara kış çöktüğünde o da motorun geç ısınması soğuğa maruz kalınmasından ötürü senin şuan ki yakıtın inanılmaz fazla eğer ayarla ilgili bir sıkıntı değilse yeni gönderdikleri beyinde kusurlu olabilir.Aracın çabuk ısınması lazım termostatın sağlam değil mi ?
araç çabuk ısınıyor bir iki dakikada kalorifer sıcak üflüyor. geçen hafta soğuktu ama. Kısa mesafe kullanımlardan mı anlamadım sabah çocuğu okula goturuyorum git gel 3 km. ogleden sonra tekrar alıyorum vs. gerçi yukarıda komple yazdım kullanım tarzımı ama. geçenlerde depo boşken 10 lira yakıt koydum gaz sinirlendim niye çok yakıyor diye baktım 14 15 16 km bitmiyor bi baktım benzinde unutmuşum arabayı 😂 çektim gaza e 5 te polis okulu optimium arası mekik dokudum 10 da pırpırlamaya başladi 11. kmde petrolde bitti. Sorun ne anlamadım.
Kaçak mı var yani doldurunca daha az gidiyor tam tersi olması gerekiyor o nasıl iş Smile
10 11 km diyorsun yani 1 litre vermiyorlar 10 liraya
Evet kısa mesafede çok yakar hava soğudu 3km için benzin yak istersen
@Falcon417 bu depoda aracı 2 dk benzinde ısıtıp lpgye geçip hareket edeceğim bakalım sonuç ne çıkacak.
Kısa Mesafede Fazla Yakar Ama Bu Kadar Çok Mu düşün  Gaz Ayarına Baktırdın Mı Değişim Sonrası?
@DarkredBlue61 azı kaç yakıyorki en babası km de 8 götürüyor. Bilgisayardan yaptırmadım manuel yapıldı.
@erkan_ibrahim  Kısa Mesafe Kullanmadığım İçin Net Konuşamam.  Yine 7 9 Km Arası Gitmesi Lazım En Azından. Tabi Kısa Mesafede Ne Yapar Bilmem. Aldığın Petrolde Önemli. Uzun Km YApasrsan Bence O Şekilde Dene Olmadı Tekrar Gaz Ayarı Yaptırırsın