Tofas Team

Tam Versiyon: Doğan L rolanti vidası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba dostlar. araç 1992 model doğan L. fabrikadan çıktığı gibi duran bir araç. rolanti benzinde iken 2bin devirden aşağı düşmüyor. karbüratör altındaki rolanti vidası hep boşa dönüyor. defalarca sola veya sağa çevirsekte sonu yok. hep boşa dönüyor. bu vidanın yenisi yada değişimi olurmu? lpg de 900 devirde ama benzinde 2bin veya biraz üzerinde yüksek rolanti. benzinde iken neden yüksek? çok az bindiğim için benzinde kullanmak istiyorum kış boyunca.
Kapış diyaframı basılı mı kalıyor ki baktın mı ona ?
Bir de rölanti vidası gaz telini itekliyor zaten nasıl olmuşta 900 devirde sabit kalmış ilginç yani
@Falcon417 Mustafa bey. kapış diyaframı hakkında bilgim yok maalesef. nasıl bakılır bilmiyorum. tahmininiz gibi bende bilemedim. sola sağa boşa dönüyor. ama lpg de 900,benzinde 2bin devirde sabit duruyor rolanti. anlamadım gitti durumu. havalarda soğuk bu aralar. sanayiye gitme zamanım yok bu aralar. başka türlü nasıl düşürebilirim rolantiyi? teşekkürler.
@safir42  üstten kepi sök gaz telinin bağli olduğu mekanizmayi gözle bir kontrol et takılı kalan yer varmı elinle ileri geri yap takili kalan bir yer varsa gözle görülen belli olur hatta birde wd 40 al oralara sık lpg de 900 de olması lpg beyninin ayarıyla alakalı hatta karbüratörün üzerinden bak icine doğru fener yardimiyla da olur kelebek filan takili kaliyor olabilir gaz teli gergin takilmis olabilir
İstersen bi karbüratörcüye göster daha önce ellemediğin yerlerse madem sıkıntı çıkmasın
Kapış dediğim şey şu konudaki parça http://www.tofasteam.com/konu-kapis-diyaframi-26633?pid=306783#pid306783
müsaid zamanımda bir ustaya göstereyim inşallah. hepinize teşekkür ederim. söküp toplayamamak var. gaz teli yumuşak şekilde çalışıyor. hayırlısı bakalım.