Tofas Team

Tam Versiyon: Motor sorunlarım 1.4
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracım 1.4 gidişinden falan gayet memnunum ilk aldığımda hafif eğimli bir yolda denemiştim çok hoşuma gitmişti ama sanki şu aralar dümdüz yolda 125 de sanki takılıyor.

1. sorunum araca gececi olduğum zaman 1 hafta veya 2-3 gün binemiyorum, bindiğimde çalıştırdığım zaman Rolanti aşırı derece düşük çalışıyor durduğu yerde tir tir titriyor araba sürekli boşta arabayı canlandırmaya çalışıyorum ışıklar bile kısılıyor Rolanti düşünce. 1. Viteste hareket ettiriyorum tam köşe başına geliyorum geçen arabaları beklerken viteste gaz vermediğim için resmen bayılıyor göstergedeki tüm lambalar yanıyor istop ediyor. Araba biraz ısınınca hararet 85-90 arasına gelince bu sorunu yaşamıyorum.

2. Arabayla seyir halindeyken bir yerden şişe tokuşturma sesi gibi ses geliyor genelde düşük hızlarda ve duvar kenarlarından yankı yapacak yerlerden geçerken daha çok belli oluyor. 

3. 2-3 gün yattıktan sonra ilk çalışmada rölantiyi yüksek tutmak için gaz verdiğimde 1500 devirde kayış sesi gibi bir ses  var cayırtı yapıyor. Araba ısınınca problem yok (Triger ve bilyası yeni değişti. 200 km olmamıştır)

4. frenler aşırı yumuşadı tutmayacak diye korkuyorum fren hortumlarım yeni değişti ilk başlarda çok güzeldi şimdi aşırı yumuşak geliyor sanki durmakta zorlanıyor.

5. daha yağ değiştirme km’si gelmedi antifrizi de yazın ortasında koymuştum arabadan pek anlamadığım için arkadaşa üstünden biraz zaman sonra üstüne saf su koydurmuştum. Radyatörü açtığımızda ağzına kadar su vardı hala. Yedek depoyu doldurmuştuk saf suyla şimdi o da azalmış 2-3 ay oldu. Şimdi hazır kışa girmeden yolda kalmamak için tedbir almak istiyorum. Pazartesi sanayiye gidicem antifriz önerirmisiniz nerden alayım marka ne olsun ? Ayrıca 1.4 Tofaş’ta hangi yağı kullanayım. Yağı ve yağ filitresini de değiştireyim hazır boştayken.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın sorunları halledip kafamı rahatlatmak istiyorum, yoksa sıkıntıya düşüyorum takıntı Oluyor
1. sorun gaz ayarından kaynaklı (girişteki cümlenin gitmeyişinde sebebi)
2. sorun arka fren balatalarının yayları var kırık bir yay bu sesi yapıyor şıngırtı duyuyorsun
3. sorun v kayışın ötüyor az germeli ya da eskiyse yenisi takılmalı
4. sorun frenlerin havası alınmalı arka tarafta limitör var o kontrol edilmeli sağlam mı iş yapıyor mu ayarlı mı
5. sorun yazın antifriz koyduysan eksileni aynı antifriz ile tamamlaman lazım sıfırdan antifriz koyacaksan mavi antifriz lazım marka bişey alman gerek sanayide ne bulabilirsin bilemiyorum yağ için 10w 40 tercih edebilirsin bulamazsan 15w 40 koy önümüz kara kış sabahları rahat çalışır