Tofas Team

Tam Versiyon: Distribütör yan modül aşırı ısınıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar pic motor aracimda ateşleme problemleri çikmaya baslayinca yan beyine baktim el değmeyecek kadar ısınıyor. yenisini aldim ama o da ayni sekilde isiniyor. Soguk modüle 10dkda neredeyse el degmiyor.buda sansima bozuk çıktı dedik arkadasin modulu emanet alip taktim ama ayni. Böyle bir sorunla karsilasan var mıdır?
Ateşleme bobininide değiştir o zaman
@Falcon417 abi bobini degiştim ama yine ayni şekilde ısınma devam ediyor.bobin bağlantıları kontrol ettim dogru.belki dinamo fazla sarj eder diye düşündüm ama o da normal.acaba distribütörde problem olabilir mi.
Distribütörün içinde okuyucu var basit bir sensör modüle tetik veriyor değiştirecek başka parça kalmamış istersen distribütörün içinedeki okuyucuyuda değiştir manyetik bobin derler ona
Daha önce başıma geldiği için söylüyorum manyetik okuyucu eğer distribütör içindeki dönen dişliye dönerken değiyorsa modül aşırı ısınıyor
Bugün çikma distribütör aldim sonuç yine ayni. Ateşleme kablolarini tesisattan ayirarak direkt bağladım yine ayni.bu nasil bir ariza anlayamadım. Sanayiye gitsem deneme yanılma ile onu değiş bunu degis derken boşuna çok masraf çikacak.

Tahmini olan varmi.veya sizin modüller el yakacak kadar ısınıyor mu
Üstte muhammedin dediğine bak o halde