Tofas Team

Tam Versiyon: Sanırım Motor yedik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba
Bugün baba yadigarıyla ufak bi yolculuk yapayım dedim.Yolda yağ  lambası yakmış geç gördüm ne oluyor falan derken 1 km civarı gittim motordan bi sürtünme sesi geldi hemen stop edip sağa çektim tekrar marş yapmadım ama 2-3 saniye sürtünme sesini duydum egzozdanda sanki dışarı kum atarmış gibi bi ses geldi
araçta yağ var sıkıntı yok muhtemelen yağ pompası bozuldu arıza belli lakin merak ettiğim nokta şu acaba araç yatak sarmışmıdır ? 
Teşekkürler...
böyle birşey denmez. yağ pompası ise değiştirip görmek lazım. geçmiş olsun. Frown aslında bende korkuyorum bu işten. yolda yağ lambası yaktığında bir buzzer uyarı verse güzel olur aslında ama benim elektronik bilgim yok. bunu en ucuz yollu @Selçuk GETMEZ yapar bize Frown ilk çalıştığında ses verip duracak. sonra yolda yakarsa kısa kısa uyaracak.
Geçmiş olsun inşallah yatak sarmamıştır karteri açıp bakacaklar artık
@ahmet27 Yağ Lambasını Yaparsın Bişeyi Yok ki. Göstergeyi Sök Lambanın Arkasına Buzzuri Koy Gitsin Ama Kontaği Her Açısında Öter. Şuda Olabilir Kontaği Açınca Geçikme Koy 10 Sn Sistem Devreye Girsin Sonrada Yolda Yanarsa Lamba Öter O Şekilde.


Eğer Motor Dönüyorsa Kitlememiştir. Şayet Motor Dönüyor Çalışmıyorsa Piston Etrafını Çizmiş Olabilir. Sekman vs Zarar Vermişse İş Sıkıntı Komple Motora Gider İşler.
Elo 4 sesli buzzer röleler var onlardan alıp şarj lambası yağ lambasına bağlayabilirsiniz @ahmet27