Tofas Team

Tam Versiyon: Yeni Sistemde Amfi Kullanımı ve Kurulum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhabalar. 2 hafta önce 93 model Şahin 1.6 aldım. Kasası ve yürüyeni düzgün bir araç, 76 yaşında bir amcadan aldım, bakımları falan yapılmış fakat ben orijinalci biri olduğum için sonradan ve içime sinmeyen her şeyi normal haline dönüştürmeyi planlıyorum. Bu projeme ek olarak hoşuma gidecek bir müzik sistemi de planlıyorum.

Önceki aracımda kullandığım Alpine SWE-815 aktif subwoofer mevcut elimde. O zaten en son dahil olacak bileşen.

Şimdi elimdeki ürünlere gelelim. Hepsini sıfır aldım yeni ürünler. Evde 300 Watt 12V trafo ile kontrol ettim çoğunu, hoparlörlerin rodajını da bitirdim montaj öncesinde. Pink noise ile 5-6 saat bobin rodajı yaptım. Güzel olacağını düşünüyorum.

Malzeme listesi:
TEYP: Pioneer MVH-S215BT
ARKA BÖLÜM İÇİN: Pioneer TS-A6967S ve Pioneer TS-1610F-2
ÖN TARAF İÇİN: Pioneer TS-S20 ve Pioneer TS-1310F
AMFİ: Edison ED-7004 - 4OHM'da 4x60W RMS

Ek olarak 2x1.5mm Hoparlör kablosu temin ettim 100 metre uzunluğunda

Şimdi bu ekipmanlar ile tüm hoparlörleri amfi ile sürmeli miyim yoksa arkadaki ovaller ve öndeki tweeter amfi ile sürülse yeter mi?
Tamamını amfi ile sür ama tweetersız hoparlör tercih etmeseydin keşke arkaya iki oval iki 16cm koyacaksın iki iki sürüp amfide iki kanala girersin önde de kapı hoparlörü ile tss20leri iki kanala beraber girersin subwoofer zaten kendinden amfili güzel olur böyle

Teyp tek rca olduğundan onu subwoofer olarak yapılandırıp arkaya gönderirsin peki edison amfiye nasıl ses vereceksin keşke high level input olan bir amfi tercih etseydin ya da çift rca bir teyp