Tofas Team

Tam Versiyon: Akşam farları yakınca gelen ıslık sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese iyi akşamlar.
Aracımı akşam kullanırken farlar yanıkken özellikle motor soğukken rölantide çok net duyulan bir ıslık sesi gelmeye başladı gaza basınca sesde artıyor 30 40 km hıza kadar bu ses geliyor motor ısındığında böyle bir ses yok gündüz farlar sönükken böyle bir ses yok araç elektronik ateşleme  yakın zamanda ateşleme bobini değişmişti sadece  şarj dinamosu olabilirmi diye düşündüm şarj dinamosu 5 yıl önce yapılmıştı konularda benzer bir durum bulamadım yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
ıslık mı? kayış bölgesine baktın mı hiç? alternatörden geliyor olabilir mi?

araçtaki - temas yerlerini yenile olmadı
Dinamodan olsa gaz verince farların canlanması gerek diye düşünüyorum ama yine de elektrikçiye götürüp ölçüm yaptırmakta fayda var
@Falcon417 mustafa abi farlar gaz verince biraz canlanıyo kadranda dahil ısıklar ölü gibi olmuyo ama bi fark oluyor. Ama dinamoyu olctüm sadece farlar acıkken 14,3 14,2 gibi sarj ediyo normal yani baska ney sebep olabilir buna.
V kayışını sök arabayı çalıştır ses gidiyor ise şarj dinamosunun bilyası veya devirdaim yapıyor olabilir elinle çevir anlaşılır zaten sorun olup olmadığı  Big Grin
Aynen kayışı sök dinamoyu elle çevirince hışırtı duyarsan zaten bilyası sıkıntılıdır
Çok teşekkür ederim yarin ilk iş deneyeceğim
şarj etmeyince yada alternatör verimi düşünce yapabilir. akü içindeki asit oranı azalınca yeterli amper vermiyor olabilir. fakat akü gücü düşük olunca marş sorunu da yaşıyor olursun. sesi duymadan yorum yapmak anlamsız oluyor. yutuba video atsan dinlesek?