Tofas Team

Tam Versiyon: Tipo silkeleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
herkese selam;
aranıza yeni katıldım,96 sx tipo aracım var karbüratörlü olan,arkadaşlar bir sorunum var araç düşük hızla giderken yada ayağını gazdan çekince özellikle düşük viteste iken silkeleme yapıyor karbüratöre belki 10 defa bakım yapıldı çatlak falan varmı kontrol edildi,elektriksel olarak baktık buji dir buji kablolarıdır ateşleme sistemi komple bakıldı hala sorun devam ediyor karbüratörde hava avansı ile alakalı bir sorunmu var jiklenin yanındaki diyaframın hortumu yok dikkatimi çekti hatta hortum bile olsa o hortumun gireceği delik de yok ama araştırmalarıma istinaden diğer tipolarda bahsettiğim diyaframdaki hortum ve hortumun gireceği delik yani yuva var benimkinde yuva var ama delik değil acaba sorun ondanmı kaynaklanıyor.yardımlarınız için teşekkür ederim.
Tanışma konusu açmalısın
açtım abi
Sorun sadece lpg demi yoksa benzindede yapıyormu
her ikisindede yapıyor
Genelde buji buji kablosu distiribatör kapagindan yapar ama onun hava filtresini bilmiyorum slx gibiyse önünü yarım kapat bak bakalım birde
Motor Takozlara bak
Hocam bendede aynı sorun vardı. Çok aradım cevabını bulamadım kendim çözdüm. Karbüratörde rölanti vidası vardır. Bunu çok sıktıgımda arac dedıgın gıbı yokustan ınerken gaza basmıyorsun sılkelıyor tıtrıyor deli gibi. Bosa atarsın debrıyaj basarsın gecer. Cok sıkıcı bır sorundur. O vıdayı 2 3 tur acarsan tabi sende ne kadar sıkılı bilemem. Ben 2 3 tur actım tabı bunu acınca rolantın dusucektır. Benzındede lpg dede. Rolantın dusucek. Cunku o vidayı sıktıkca gaz telının durdugu konumu ıtıyorsun saldıkca gerı gelıyor ordada bakabılırsın. Hafıf acarsın vıdayı. Gaz ayarın bozulur tabıkı rolantın dusucek ıster bı gaz ayarı yaptır yada kendın yap. Sonrasında bızım sorunu dene bakalım gazdan cek yada dusuk devırde dene olucakmı. Ben cok aradım boyle buldum. Ama soyle bır sorun var bırde. O vıdayı acarsın. Bu sefer gaz beynınden ayara gectıgınde ne kadar acsanda gazı rolantını cok artıramassın cunku oradan kıstın. Bunun ıcınde o rolantı vıdasının ucu var gaz telıyle temas noktası. Vıdanın ucunu ben yapıstırıcıyla uzattım yapıstırdım japonla. Artık rolantı vıdasını hem kısmıs oldum, hemde vıda sıkılı gıbı eskı konumunda cunku vıdayı uzattım. Bu sekılde dene hocam. Ben boyle cozdum.
@egemenasfar
HOCAM SELAM CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜRLER BUGÜN AKŞAM DENERİM GRANK SENSÖRÜ BOBİN DEĞİŞTİ BİRDE BUJİLERİN TIRNAK AÇISI VARMIŞ ONLAR YANLIŞMIŞ ONLARIDA DÜZELTTİLER ŞUAN DAHA İYİ.