Tofas Team

Tam Versiyon: Gösterge sorunum ve elektrik problemlerim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese hayırlı akşamlar sırasıyla sorunlarımı yazıyorum, elektrikçiye gidicem müsait olduğum zaman. Ustalar pek uğraşmıyor, onlara şuna bakalım şöyle yapalım diye bilgilendirmek için şöyle yapalım demek için yazıyorum. Çünkü çok kasap ustaya denk geldim burada.

1. göstergem araç yavaş şekilde giderken hız göstergesi çok titriyor ve benzin ışığım sabit yanıyor problem yok ama benzin göstergem muhtemelen çalışmıyor, tümsekten falan geçerken ışık sönüp yanıyor kendi kendine.
 Video: https://youtube.com/shorts/6-X6Kz6_prA?feature=share

2. Göstergedeki ledi komple amber yaptıracam şuanda videoda da gözüküyor ortadaki benzin/hararet göstergesinin oradaki led kendi kendine yanıp sönüyor. Gaza çok bastığımda uzun yanıyor sönmüyor rolanti biraz düşünce kısılıyor (bana öyle gelmiştir olabilir) ama sönüyor yanıyor yan sön yapıyor bir tarafı yanıyor bir tarafı kısıl yanıyor ledin sanki (yanlış duymadıysam arada cızz ediyor içerde bişey)

3. ayak altı ledlerimden çok memnunum, takıldıktan beri problem görmedim ama son zamanlar biraz canımı sıkmaya başladı tümsekten kasisten falan zıplarken sönüyor yanıyor hemen direksiyonun altındaki parklara bağlı, yan taraftaki torpido çekmecesinin altındaki ve sigorta kutusunun oradaki ayak altı sigorta panelinde bir şeye bağlı sigortaya heralde bir problem olursa sigorta atar diye düşünüyorum sizce atar mı? Ve ayrıca direksiyonun altındaki ayak altı arada tümsekten geçince çok kısılıyor elimi gösterge tuşlarının orda direksiyonun sol altındaki kabloların oraya atıyorum hafif bastırınca eskisi gibi yanmaya devam ediyor kahverengi ve beyaz bir kablo var onunla oynayınca yan sön yapıyor (park tuşundan aldılar elektriği) kahverengi beyaz kablo tahminimce araba sekince oynuyor ondan kısılıyor o kabloyu bastırınca falan komple gidiyor değişik biraz çözemedim.

4. Arabayı aldığımdan beri 4 kere sağ sinyalimi değiştirdim. Hep Çakar’a düşüyor malum Balıkesir yolları çok çukur çukura giriyorum devam ediyorum geliyor kendine yanmaya başlıyor Amerikanlar düzeliyor sonra Çakar’a düşmüyor. Bir süre sonra yine kendi kendine sönüyor araçtan inip sinyale biraz sert vurunca kendine geliyor. 4. Kez takan usta paslanmış soket biraz demişti tornavidayla paslı yer falan kazıdı biraz ama bilemiyorum.

5. Sinyal, geri vites, ve frene basınca lambalar kısılıyor içerdeki dışardakilern hepsi oynuyor gösterge lambalarından daha belli oluyor. Sinyal yakınca içerdeki ayak altılar ve gösterge de ritime ayak uyduruyor frende ve sinyalde.

biraz uzun yazdım kusura bakmayın hepsini tek konuya toplamaya çalıştım. Tekrardan yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler 🙏
@ogzhaN 
1. Km Halatı Var. Vites Kutusuna Gider İlk Ona Bir Bak Gergin Mi Rahat Mı Muhtemelen O İçindeki Halat Gergin O Yüzden Titreme Yapıyor. Olmadı Tele Araç İçinden Dişariya Ver yada Tam Tersini Yapı Dene Titreme Geçer Gibi. Geçmezse Km Teli Değişebilir. Göstergeyi Sökersen Yağlayadabilirsin.


2. Aracın Voltajı Normalse yada etraftakı Diğer Ledler Canlı ise led arızalanmıştır. söküp dişarda testini yaparsan anlaşılır. bazıları transistörleri arızalanıp fazla akım çekemediği için o tarz şeyler yaşatabiliyor


3.Elektriği Nereden Almışlarsa O Kaynaği Kontrol Et Muhtemelen Gevşeklik yada Kopuk Var Oranın Yenilenmesi Lazım.


4.Eğer Yan Sanayi Sinyalse Su Almış Paslanmıştır. Genelde ya Duydan Oluyor yada Sinyal Arkasındakı soketlerde Temassızlık Olabiliyor. Vurunca Düzeliyor Diyorsan Duy Gibi Geldi Bana. Çok Vurup Uğraşma Kırılabilir Elinde Kalır. Olmadı Duyu Değiştir. Y oksa Sinyal yada Dörtlü Rölesini Bozarsın.


5.Bu Durumu Arka Stopları KontroL Ederek Başla. Rahatsa Arka Stopların Fişlerini Çek O Şekilde Dene Şayet Düzeliyoras Muhtemelen Stop Duylarında Kısa Devre Vardır. Düzelmiyorsa Göstergeye Filan - Takviyesi istebilir.
Teşekkür ederim hepsine bakıcam 👍