Tofas Team

Tam Versiyon: Ses tesisatını düzene oturtamadım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm dostlar,
Aracım yeni sayılır üzerinde piranha marka teyp, pioneer champion series bass, harward marka anfi ve 2 adet oval vardı. Çukurlara girince araba sarsılınca anfi kapanıyordu. Ustaya götürdüm anfiden dedi, yeni anfi aldım jamesoon 4000watt ucuz yollu bişey tercih ettim. Bugün bağlantılarını yaparken Teybin açılmadığını fark ettim.
Aynı zamanda çakmaklık ve gösterge üzerindeki saatte çalışmıyor. Sigortalar sağlam gözüküyor. Birkaç gün önce kaput içindeki arka anfiye giden(anfi bağlı değildi) sigortadan + uç şaseye deydi ve şase yapmıştı sonrasında kontrol etmedim teybi vs. bugün ise dediğim gibi teyp,saat,çakmaklığa elektrik gelmiyor.
Akü sağlam farlar olsun marş motoru olsun bi sıkıntı takır takır çalışıyor hepsi, yarın elektrikçiye götürmeyi düşünüyorum ama yinede sizlere sormak istedim belki kolay bişeydir gözümden kaçan birşey vardır.
Saydığın aksamlar ve teyp çakmak sigortasına bağlı hepsi aynı sigortadan beslenip çalışıyor sigortayı değiştirmen lazım
@Falcon417 sorunu hallettim  sigortadanmış şuanda sıkıntı yok ama araç çalışırken parazit yapıyor motor sesi geliyor Big Grin rca'ları çıkarınca da geliyor ses, güç kabloları soldan rcalar sağdan geçiyor, acaba gereksiz kullanılmayan kablolar mı yapıyor var bi kaçtane boşta olan kablo
Amfiden hoparlöre giden kablolarda ek yoktur umarım yoksa diğer kabloların sesi etkilememesi lazım
Maalesef ki parazit sorunun en başlıca sebeplerinden biri anfi açıkken RCA kablolarının demontaj edilmesidir. Bu sırada anfi parazit yapıyor ve sürekli parazite maruz kalıyor. Bunun çözümlerini söyleyeyim hocam size benim başımada geldi gerek platformlardan gerekse deneme yanılmalardan. RCA kablosunun kırmızı olan ucuna şase vermek dış gövdesine çözümlerden biri bu. İkincisi anfinin şase kablosu sağlam yerde olmalı,bağlantısı yapılan yerin boya kalıntısının olmaması gerekiyor saygılar  Smile
ses sisteminden cızırtı geliyorsa ,
rca kablolarını ve hoparlor kablolarını anfilerin enerji hattından ayrı çekilmediği sürece ses gelir.
rca lara - vermek gecici çözüm olur.