Tofas Team

Tam Versiyon: sigorta tablası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
SelamünAleyküm.
Bu aralar aracım ufak tefek sorunlar yaşamaya başladı.
Kontağı çeviriyorum gösterge ışıkları hiç yanmıyor. Tüp göstergesi felan yanmıyor tüpe elektrik gitmiyor. Onun içinde araba çalışmıyor. Sigortası atmıştır dedim sigorta taktım yeni. Yine aynısını yaptı ve yolda giderken pat diye kesti elektriği tekrardan kornanın sigortasını çıkarıp taktım. Yine aynı oldu şimdi 3 sigorta çıkardım 3ünüde ucu erimiş olarak çıkardım. Şimdi geçen elektrikçiye sordum tam teşkilat bakamadı acelem vardı. Sigorta tablasından kaynaklanıyor dedi. sigorta tablasını değiştirmeden geçiçi bir süre nasıl sorunu çözebilirim ? Birde bizim bir 88 model kartal aracımız var aceb onun sigorta tablasını söküyüm şahine takıyım diyorum. Kendim sökebilirmiyim kolay bir işlemmi ? Tecrübesi veya bilgisi olan beni yönlendirse sevinirim.
Kardesim motoru ac gaz rolesinde arti ucu var ona direk elektirigi verrceksin roleye kablo bagla motorun ordan cit cit sesi gelene kadar akunun arti ucundan degdir birak degdir birak iki yerden ses gelir bi arkadan tupten ona aldirma sen on taraftan gelen sesi kontrol et .
(09.01.2013, 15:12)34ZK3404 yazdı: [ -> ]Kardesim motoru ac gaz rolesinde arti ucu var ona direk elektirigi verrceksin roleye kablo bagla motorun ordan cit cit sesi gelene kadar akunun arti ucundan degdir birak degdir birak iki yerden ses gelir bi arkadan tupten ona aldirma sen on taraftan gelen sesi kontrol et .

Daha açık anlatırmısın ? Kafam karıştı iyice. Ben yanımda sigorta taşısam 20 -30 tane böyle idare etsem bir zarar olurmu ki ? Big Grin
[Resim: tasi.png]Konu "Elektrik Sorunlarınız Bölümüne" Taşınmıştır[Resim: tasi.png]

Lpg sisteminin sigortasını değiştiriyorsun tekrar atıyor yakıt anahtarın arkasından fişini çekip deneme yapsaydın peki birde ?
Kardesım sıgorta tasımak gecıcı bır cozum sen kaputu acıyorsun lpg rolesı var lpg beynıne elektrıgı verır kırmızı soketı cıkartıyorsun soket yerıne kablo baglıyorsun yanı artı kısmına kablo baglıyorsun sonra o artı kısmı akunun artı kısmına hılı hızlı degdırıp bırakıyorsun degdırıp bırakıyorsun o röleden cıt cıt cıt dıye ses gelene kadar arka taraftan tupun oldugu yerden ses gelır ona aldırıs etme sen dedıgım gıbı degdır daha sonra araba calısır sonra gıdersın bı gazcıya ya o roleyı degıstırır yada ıcerdekı gaz benzın anahtarını degıstırır
2.5 - 3 ay oldu. Burada bi elektrikçi tanıdığa bahsettim bana 20 tane felan sigorta getirdi böyle kaliteli birşeye benziyordu Big Grin Onları taktım 2-3 aydır sıkıntı yok. Sanırım sigorta volt ları düşüktü öncekini.
Böyle sorun yaşayan varsa sigortaları çıkarıp denesin bi.
Not : Bu mesaj bilgilendirilmek amacıyla ( Sonuc niteliğiyle ) yazılmıştır