Tofas Team

Tam Versiyon: Rölanti arızası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(14.10.2022, 17:52)Bykirs yazdı: [ -> ]Tofaş rolanti motorunun sıralı sistem araçlara göre farkı, Tofaş'ın rolanti motorunun hattından LPG hava karışımı geçer. İs yapma sebebi LPG yı kalitesiz almandan kaynaklı ucuz petrollerden sakınmak lazım

shell kalitesizse daha nerden alalım.cok nadir opet yada totalden alıyorum
@Bykirs Çok Etkilemez. En Fazla Menzilv e Çekiş Düşer
bilgisayara baglama icin cihaz alın istedigin zaman tak bagla elinin altında dursun. çok basit. Bendede rolanti düşüp kalkıyordu balata spreyi ile bogazı temizledim beyini sıfırladım düzelmişti.
(15.10.2022, 17:04)erkan_ibrahim yazdı: [ -> ]bilgisayara baglama icin cihaz alın istedigin zaman tak bagla elinin altında dursun. çok basit. Bendede rolanti düşüp kalkıyordu balata spreyi ile bogazı temizledim beyini sıfırladım düzelmişti.

balata spreyini nasil kullaniyosun sıktıktan sonra birsey yapmak gerekiyormu
@metincan7861 araç stop halindeyken kelebeğe sıkıp hava tabancası veya benzeri birşeyle hava tutup yoksa bir bezle kurulayip temizledim. rolanti motoru deliğinede sıktım. Daha sonra aracı benzinde çalıştırarak kelebeğin üstüne hafif hafif sıktım. Ama korkumu yendim ve conta seti aldım komple sökup temizleyip contalarını yenileyecem. Ayarı kaçar vs. diyenler oluyor ama mantıken baktığında mekanik ayar yapacak birşey yok ki ayar kaçsın tamamı sensör vs. Bence duz slx vs. göre çok daha kolay onlar mekanik ayarlı oldugu için hadi ayarı kaçabilir ama ie lerin kaçmaz ayar diye düşünüyorum. Ben sadece kapış diyaframını ellemiyecem.
senin yaşadığın sorunla çok uğraştım. en sonunda çözdük.
arızan rolanti motorunda. şuan piyasada bunların orjinal rolanti motoru yok. orjinal dedikleride 
olmuyor orjinal değil.
rolanti motorunu sök. yerine piyasada bulunan universal metal motor var al tak. rolanti ayarını elle yap dene.
arızan düzelecektir.
@ahmet_89 Rolanti Ayarını Elle Nasıl Yapacak?

@metincan7861   Kontak Açıkken Sökmeyin Rolanti Motorunu Bağımsızlığını İlan Eder Big Grin Eğer Orjinal Vidalarına Ellemediysenız Sökmek İçin Torna Gerekebilir. O Yüzden Sökebilirseniz Balata Spreyi yada Benzin İle Kurumlardan Güzelce Temizleyin.Boğazıda Temizlemekte Fayda Var. Geri Takip Kullanırsınız  :ok  Beyin Sıfırlamada Yaparsanız Bazen Kesin Çözüm Olabiliyor. Karburatörü Sökerken Conta Setinide Yedekte Tutun.
@DarkredBlue61 bahsetmiş olduğum motor manual. arka kısmında ayar vidası var.
ordan ayarlanıyor. resmini paylaştım
[Resim: bgv-003-rolanti-motoru-metal-universal-0...94306.webp]
@ahmet_89 Kandırma Gibi Bİşey Anladım  :ok
bugüne kadar hep plastik takmıştım. Birde bunu deneyim dedim. Urun full demir. Daha biraz önce geldi. Taktıktan sonra değişim olursa yazacağım.

[Resim: 20221110-171448.jpg]
Sayfalar: 1 2 3