Tofas Team

Tam Versiyon: 15 / 40 Yağ değişimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
SelamünAleyküm.
Geçenlerde yağ pompasını değiştirmiştim, 1 gün sonra arabanın altından yağ aktığını gördüm. Meğer tamirci karteli çekiçle düzeltiyim derken çatlatmış. Bugün kaynak yaptırdım. Yalnız 1 litre kadar yağ eksiltmiş. 10 / 40 yağ alıcaktım. Bir tanıdığı gördüm ( Petron ürünleri toptan imalat işinde çalışıyor ) orda muhabbet ederken yağ lazım olduğunu söyledim. Sanırım elinde 10 / 40 yoktu. 1 litre 15/ 40 yağ ekledim sorun olurmu ?
20/50 olsa iyi olurdu .15/40 biraz ince kalır
Sorun olmaz.
Hicbirsey olmaz.
sadece madeni yağ-sentetik yağ farkını hesaba katmalısın..birbirinden farklı özelliklere sahip olduğundan motordaki yağın kalitesini etkiler..
Kışın ince yağ ideal
Şimdi herhangi motora bir sıkıntı vermez ise sıkıntı yok devam eğer sıkıntı yaşatacaksa ben boşaltıyım tüm yağı
sıkıntı olmaz sadece madeni yağ daha dayanıksızdır daha fazla terleme yaptırır motora..zorlu koşullarda yüksek ısılarda daha çabuk kararır (yanar) .. yağ değişimi geldiğinde yağı komple yenilersin ve yeni yağ hangi marka ve özellikteyse ondan alır koyarsın bir köşeye eksildikçe ondan koyarsın.. benim arabanında yağı az, aldığımdan beri yani bir aydan beri aynı seviyede. bir ay kadar daha kullanıp değiştircem yağını, hatta uygun yer bulabilirsem kendim değiştireceğim