Tofas Team

Tam Versiyon: Sabahları Motordan Gelen Ses
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle iyi günler herkese.Aracımın 10 bin bakımı geldi ve 100 km geçti.Bu haftasonu komple baskı balatadan fren balatalarına kadar değistireceğim lakin son 1 haftadır sabah ilk marşa basıp çalıştırdıktan sonra aracın motorundan bi hava sesi bir üfleme sesine bezer ses gelmeye başladı.Hatta gaza basınca ses artıyor ve hızlanıyor gibi.2 3 defa stop ettim yeniden çalıştırdım.Hatta elimle hava girişini kapattım araç stop ediyor.Başka yerden hava almıyor.Egzoz tarafından geliyor gibi ses.Anlam veremedim.Hararet biraz hareket etsin motor biraz ısınsın ses kesiliyor.Sorun neydendir acaba.Bu arada bakımı geldiği için motor çekişi falan düşük.Hava filtresi tıkalı.Acaba bakımdan dolayı mı bu sesi yapıyor yoksa havalar soğudu lpg de çalıştırdığım icin vakum sesi mi yapıyor anlamadım ?
(egzozcum aylar önce manifoldda çok kuçuk bir delik var demişti.)
10 Bin Bakımından Kastın Yağ Bakımı İse O Kadar Kullanmamanı Öneririm. 8 9 Bin Kmde Yağı Değiştir. 20 50 İse 4 Bin Km Sonra Değiştirmek En İyisi.

Bu Ses Egzoz Kaçaği İse Olabilir. Ha Isınınca KEser Mı Onu Bilemiyorum. Eğer Kaçak Varsa Elinle Etrafını Bır Yokla Belki Eline Hava vs Gelir.Sigara Kullanıyorsan Motora Doğru Dumanı Üfle Yine Anlaşılır. O Kaçaği Yaptırmanda Fayda Var.


Çekiş Sorunun İse Bujilerden Olabilir Gaz Ayarındanda
(26.09.2022, 11:11)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]10 Bin Bakımından Kastın Yağ Bakımı İse O Kadar Kullanmamanı Öneririm. 8 9 Bin Kmde Yağı Değiştir. 20 50 İse 4 Bin Km Sonra Değiştirmek En İyisi.

Bu Ses Egzoz Kaçaği İse Olabilir. Ha Isınınca KEser Mı Onu Bilemiyorum. Eğer Kaçak Varsa Elinle Etrafını Bır Yokla Belki Eline Hava vs Gelir.Sigara Kullanıyorsan Motora Doğru Dumanı Üfle Yine Anlaşılır. O Kaçaği Yaptırmanda Fayda Var.


Çekiş Sorunun İse Bujilerden Olabilir Gaz Ayarındanda

Valla 10 40 yağ koyuyorum.Cekiş düşüklügü nedeni yan sanayi hava filtresi takmıstik bakımda.Bakım gelince filtre tıkanınca lpg de çekiş duşüklügü yaşiyorum.Ama sesin motor ısınınca kesilmesi lpg vakumuyla alakalı bence.
Lpgde çalışıyor diye vakum sesi almazsın sürekli olan bir ses olmadığı içinde böyle şeylerden değil belki bilya falanda derdik ama sesin geldiği noktayı iyi dinlemen lazım manifolddaki deliğide yaptır öyle kalmasın
@Anil_gncn  Hava Filtresi Yan Sanayi Olsa Aksine Daha İyi Gider. Marka Olursa Biraz Daha Az Hava Çeker Gaz Ayarın Bozulur Doğal Olarka Performans Düşer. Sen Bakım Zamanı Diyorsun Bence Yağdan yada Gaz Ayarından Oluyor Bu Durum.

O Ses Konusundada Bencede Lpg İle Alakasi Yok. Olmadı Depodan Vanayı Kapat Benzindeyken Dene
(26.09.2022, 12:47)Falcon417 yazdı: [ -> ]Lpgde çalışıyor diye vakum sesi almazsın sürekli olan bir ses olmadığı içinde böyle şeylerden değil belki bilya falanda derdik ama sesin geldiği noktayı iyi dinlemen lazım manifolddaki deliğide yaptır öyle kalmasın

Bu sabah daha az geldi.Hava çok soğuk değildi.15 saniye falan geldi motor ısıninca geri gitti ses.Motorda duzensizlik yok gibi.Olmadı yarın sabah benzinde calistirip bakacagim

Yan sanayi hava filtresi cok dandik oluyor.1 ayda ayar bozan da oluyor 1 sene de bozmayan da.Cok yaşadım.
(26.09.2022, 13:02)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@Anil_gncn  Hava Filtresi Yan Sanayi Olsa Aksine Daha İyi Gider. Marka Olursa Biraz Daha Az Hava Çeker Gaz Ayarın Bozulur Doğal Olarka Performans Düşer. Sen Bakım Zamanı Diyorsun Bence Yağdan yada Gaz Ayarından Oluyor Bu Durum.

O Ses Konusundada Bencede Lpg İle Alakasi Yok. Olmadı Depodan Vanayı Kapat Benzindeyken Dene
Yeni konu açmak istemedim arabada bir süredir bir ses var ses tam olarak debriyaj kaçıran bir arabada o kaçırma anında çıkan gıyk sesinin aynısı ama araba boşta rölanti de çalışırken yapıyor bu ses nerden geliyor olabilir vites topuzundan da titreşimi ile beraber hissediliyor o ses çıktığı zaman.
Debriyaja basınca kesiyorsa piriz direk bilyasi yani şanzıman.