Tofas Team

Tam Versiyon: Garip elektrik problemim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese hayırlı geceler, 2 gün önce yüksek sesle müzik dinlerken araç birden rölantiden düştü akü lambası yandı istop edecek gibi oldu rolanti tamamen düştü hemen araca gaz verdim biraz ilerledim. Neyse dün akşam bozuk yoldan köye gittim giderken altımdaki ayak altı kesin seviyesinin düştüğünü gördüm iyice sönük yanmaya başladı. Göstergem de devirin üstündeki led yanıp sönüyordu ayak altı led bağlantısı yapıldığından beri bozuk yollarda falan o sürekli sabit yanmaya başladı ama ayak altı şöför tarafındaki led sönük yanmaya başladı.

sağa sinyal verdiğimde ise gösterge de hızlı sanıp sönüyordu araçtan indim baktım tüm sinyaller çalışıyor problem yok. Biraz aç kapat yapınca Çakar’a düşmeyi kesti ama 4 lü yakıyorum mesela kapatıyorum direk göstergede normal sağa veya sola sinyal yakmışım gibi simge yanıyor sönüyor. Sağa sola ve 4 lü açınca ayak altı LED’ler de etkilenmeye başladı şimdi sürekli onlarda kısılıp açılıyor. 

edit: az önce ayak altı LED’lerin kablosuyla oynadım yine eskisi gibi belirgin yanıyor ama biraz ilerleyince tekrardan gücü düşüyor
Ayak altı led in bağlantısı sıkı düzgün yapilmamis oynayinca düzeldi diyorsun.
Alternatörde Sorun Olabilir Ölçtür YOksa Yolda Kalırsın Vurdursan Bile Çalışmaz
Ya akü bağlantılarında bir sorun var. Ya şasede. Yada araç şarj etmiyor. Bi ölçtürmek lazım
Edit: 12 saat çalıştığım için maalesef henüz sanayiye gidemedim. Az önce dışarıya çıktım bir ara ayak altılar kısa devre yapmıştı onları başka elektrikçiye parmak led olarak değiştirtmiştim güzel bantladı 1 aydan beri sıkıntı yoktu ya da hissetmedim. Neyse araca bindim parkları açtığım gibi yanmaya başlıyor ayak altı LED’ler. Parklarda canlı yanıyor fakat normal farları bir açıyorum derecesi hemen düşüyor tamamen sönmüyor ama çok az kısılıyor, sigortanın oradaki bantlı kabloyu (ekli yerinden) bantlı yerinden bastırınca sadece o led sönüyor sert bastırınca hemen baskıyı çekince yanmaya başlıyor, bu problem mi.

ve 4 lü falan yaktığımda LED’ler de sanki sinyal ritmine göre hafif kasılıyor gösterge ışıkları da aynı şekilde uzunlar ve sinyalleri açınca kısılıyor. Arada da sağa sinyal verince Çakar’a düşüyor sinyal. 

Direksiyonu sağa doğru çevirdiğimde ise sinyal Kapalı olsa bile sinyal kolu sesi geliyor sinyal sanki yanıyormuşta direksiyonu çevirince kapanmış gibi ses geliyor.

Araç durur haldeyken frene basınca da LED’ler ve gösterge kasılma yağıyor giderken farketmemiş olabilirim. Giderken yağıyor mu bilmiyorum