Tofas Team

Tam Versiyon: eski kasaya dereceli eksantrik atılır mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
sLm millet:
eskı kasa 131'e, yani düz motora dereceli eksantrik atılır mı?
ve bu eksantrik kaç dereceli olmalı?
Öncelikle aşağıdaki kısıma kendinizi tanıtmalısınız.
Konu açılmıştır.

http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri
diger konunuzda okudum tofasın orjinalinden biraz iyi olsun derseniz MPI eksantirikler atıyorlar cok dolu olmuyor ama illa ben tam atmosferik yapcam aracım yüklü olsun derseniz tam derecelileri var 282 276 268 bunlardan birisini atarbilirsiniz bulup.
Eski kasa demiş.. Kara düzen motorlarda bunun için pek seçenek yok Smile kaynaklayıp yapanda var üretimde var seçenekler cok düşük ama
İvedik 21.Cad. Turbo Garage gözümün önünde yapılan araclar olanı söyluyorum.
Dereceli eksantirik var taklır ama sadece dereceli eksantirikle ne yapcaksınız ? Deceli eksantriğie göre timing - avans ayarını hangi usta yapacak ? Sadece eksantirikle bir şey alamazsınız kapak açılacak portlar büyütülecek cilanacak sübablar genişletilecek motor hacmi artırılıp yanma odası daraltılacak, sübab yaylarını sertleştirecen düzgün bir headers spor hava filtresi vsvs ki yaptığın işlemler bir işe yarasın.

Ama motorun 131 yapanlar ama aftermarket ürünleri yok hep custom birşeyler uyduruluyor atmosferikte kısıtlı.Parayı harcadıktan sonra güzel birşeyler çıkar ama 5.000-10.000 lira harcarmısın orası ayrı tabi.

Bir kere kafadan LPG ile kullanıyorsun.Karbüratöre güzelce ayar verip benzin memelerini büyütüp performans istediğin zaman benzine geçersin en ucuz yollusu bu olur.Yada kapak taşlama,0.6 piston,filtre yaparsın.
MPI egzantirigi. düz motora oluyormu?? düz motora olan bi parça gerçekten yok cunki. geneli oluşturulmadır Smile
Arabaya daha başka şeylerde yapılıcak tabi üstkapak ayarlancak, pistonlar 0.6 olcak, karbürötör değişecek, elektronik ateşleme takılacak ama beni en çok düşündüren şey dereceli ekzantriğe ne kullanacağımız ve bide şu muhabbet var tabi krank ayarlatmazsan eksantriğin bi önemi yoktur diolar? :S
senin çözümün antalyada iki adam var benim bildiyim onlarda biri serkan çakır (çakıroğlu performance) bir diğeri ise Metin usta şahin oto(deli metin) ikiside gayet performanslı 131ler yaptı yarıştırdı bağdatı yeniden keşfetmeye gerek yok bence prof ellere bırak aracını .
Hüner var ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum.Sahibinden de ilanları var ara bir sor derim.131 motorda pek bir alternatifin yok.S motor olsa bir dünya halihazırda modifiye malzemesi bulursun seçeneğinde çok olur.

Krank'a gelince krank olmadan dereceli olmaz diye bir kaide yok.Antalyada sürekli gördüğüm çakıroğlu performans,ayhan şen filan var turbo atmosferik araç yüklüyenler bence onlara bir danış derim.Sonuçta atmosferik yüklemek içinde kesenin ağzını açacaksın turbo daha mantıklı olabilir.
Sayfalar: 1 2 3