Tofas Team

Tam Versiyon: Marş arızası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar,
Aracımda marş basmama sorunu var. Araç düne kadar 1 kere felan yapıyordu . Bugün 4-5 defa yaptı . Sorun şöyle, aracı biyere park ediyorum kontağı kapatıyorum . 10 dk sonra gelio marş basıyorum tık yok marşta. 5-6 defa basıyorum yine yok. Ara sıra bastığımda şanzumanın ordan çatır çatır demir demire vurma sesi gibi bir ses geliyo çalışıyo.. çalışmadığı zaman ise Kaputu açıyorum ateşleme bobininin kablolarıyla oynuyorum geçiyorum basıyorum  çalışıyor. Ustayı arıyorum usta bana bobinle alakası yok onun. Bobin olsa eğer marşı basar ama çalışmaz seninki hiç marş almıyor marş motoru komple sökülecek bakılacak diyor. Ozaman bu araç bobinle oynayınca neden çalışıyor?
Marş otomatiği gibi veya dişlide sorun olabilir.
Bobinle oynayınca çalışması tuhaf marşa bir sopayla abartmadan vur marş yapmayı dene bakalım çalışacak mı
@Emresavas  kaputun oradan bi büyük tornavida ile bypass yapmayı denesene ama dikkat et araba viteste olmasın birde kıvılcım atar problem marşta mı başka bir yerde mi arama çemberi daralır Gülümseme aşağıda resim ile gösterdim.
[Resim: IMG-1619605520448532036.jpg]
Bobinle Alakası Yoktur. Belki Bobinin Kabloyu Oynatınca Diğer Kablolar Mı Oynuyor yada Aradakı Geçen Süreden Dolayımı Yapıyor. Arkjadaşın Dediği Gibi Marşi El ile Çevirmeye Çaliş Bakalım Dönecek Mi Belki Otomatikte Sorun Vardır İleri Gitmiyor Boşta Dönüyordur. İhtimal Çok

Ha Vurdurma Şansın Varsa O Sıra Kesin Nokta Atışı Yaparsın Baktın Vurdurunca Çalışıyor O Zaman Marş Motoru Dersin