Tofas Team

Tam Versiyon: Büyük kafa westinghouse
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten selamınaleyküm arkadaşlar. Diğer konulara da baktım fakat aklımdaki soruya net bir cevap bulamadım. 1992 model Doğan'a büyük kafa westinghouse takmak için herhangi bir delme kesme veya modifiye etmek gerekiyor mu? yoksa birebir takılabilir mi? Bulursam Bendix marka alacağım, aracın frenlerine faydası oluyor mu büyük kafanın?
Olur Olmaya Ama Sanki Biraz İşlem Gerekiyordu  düşün  Oda Kaportayı Mı Eziyorlardı Yoksa Yanliş Mı Hatırlıyorum.

Faydası Kesinlikle Olur
Takan takıyor büyük kafa olması avantajdır işlem gerekmiyor diye biliyorum gerekiyorsada çok büyük sorun değildir
Bende 131 var, yerine oturmaz diye küçük kafa almıştım ana hata ettim, oturacak bol bol yeri var, seninki ise yeni kasa, zaten tüm slx lerde büyük kafa kullanılıyor, yer sıkıntısı olmadan oturması gerek.
Büyük kafa olmasının avantajı, hidrolik prensibinden dolayı, kağıt üstünde, diyaframın çapı büyüdüğü için frenin daha yumuşak olması gerek.
Bugün Bendix marka büyük kafa westinghouse aldım montaj ettim. Boyut olarak küçük westinghouse'a göre arasında çok fark var. Montaj ederken amörtisör kule sacına dayanan kısmını ezmek gerekiyor. Başka bir yöntemi olacağını düşünmedim. İnternette izlediğim videolarda'da aynı ezme işlemini yaptılar. Haricinde uyum sağlamayan hiçbir durum yok. Frenler küçük westinghouse'a göre çok daha güzel ve yumuşak oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.
Doğan L ile slx arasında westinghouse bağlanan kısmında bazı farklılıklar olabilir. Mahallede incelediğim 98 slx de kaporta ezme vs hiçbirşey yok. Kolayca takılmış gibi duruyor.
@Mustafa0638 Hayırlı Olsun. Bildiğim Kadarıyla 98 ve Üzeri Tofaşlarda Ön Fren Diski Büyük Tiptir. Bu Yüzdende Büyük Tip Fren Merkezi Vardır. O Yüzden İşlem vsye Gerek Yok O Araçlarda. Ha Dersen ki Ne Farkı Var Ona Dikkat Etmedim. Belki Kule Şaçi Farklıdır Belkide Gögüs Şaçi İçeridedir   Anlamadım