Tofas Team

Tam Versiyon: lpg ayar tutmuyor yardım !!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar 1993 model şahin lpg ayar yaptırıyorum sonra gidiyorum ölçtürmeye ayar tutmuyor yapılanlar: hava filitresini arkadan kapattım kapağı yazlık konuma getirdim önü pet şişe yaparak hava girişini azalttım ama bir türlü ayar tutmuyor
Eğer yakıttan şikayetçiysen paradan kısmayacaksın.Zaten yakıttan yapacağın tasarrufla çok rahat amorti edersin.Hem cebin hem de kafan rahat olur.

1-Triger değişecek güzelce tam sentesinde takılacak
2-Yağ-Yağ Filtresi
3-Buji kabloları
4-Bujiler
5-Hava filtresi
6-Distrübütör Kapağı
7-Platin ve Meksefe
8-Tevzi makarası
9-Gaz kesici filtresi değişecek/temizlenecek
Bunlar değişecek.

-Sübab ayarı yapılacak.
-Karbüratör temizlenecek ayarlanacak.
-Avans ayarı yapılacak
-Gaz ayarı yapılacak.

Önemli noktalar;
-Karbüratör taş gibi sabit olacak hiçbir yerinden hava almayacak.Manifoldlarda herhangi bir kaçak olmayacak egzozda kaçak olmayacak.Hava filtre kazanı karbüratöre güzelce montaj edilecek gaz hortumunun girdiği yerler arka hava alma kısmı filtre kapağının yanları güzelce izole edilecek sadece önden hava alacak.Gaz hortumların kaçak vs kontrolü yapılacak.Baskı balata kaçırmayacak.Lastik havaları inik olmayacak.Rot ayarı çok bozuk olmayacak.Boş termostat olmayacak.Beyin güzelce ısınacak.
Yeni beyinler birkaç bin km normalden fazla yakıt tüketebilir ama çok fazla değil.

Bunları alacaksınız gideceksiniz güzel bir usta bulup hepsini yaptırıp çıkacaksınız sonra arabanın sesine gidişine hayran kalırsınız.Bunlar tek tek yapılmayla olmaz sanayiden çıkamazsınız sürekli git gel uğraşırsınız.
Yıkarıda arkadaşın saydığı herşeyin olabilitesi yüksek ancak ayar tutmamanın en azından benim yaşadığım nedeni beyindi, eskiyince artık tutmuyor ayar falan, 2 hafta araba canavar gibi sonra fıss gidiyor herşey ve sil baştan yapıyorsun.
Şu karbüratöre pet şişeyi nasıl yapıyosunuz?resim varmı?
arkadaşlar benim beyin yeni dediklerinizden sadce şunu yapmadım karbüratörü temizlemedim zaten kış günü 20 tl ile 50 km gider diyorlar mustafa beyde demişti
resmi çekip atayım buraya
Pet şişe yerine yarım bantlasanız ya da önüne spiral hortum(gaz tankına takılı olanlardan) takıp akünün arkasına doğru uzatsanız daha verimli olur.Birde sizin mikser çift girişli mi iki tane gaz hortumu bağlamışlar? Yada gibi karbüratörü delip bağlayanlar var ondan değildir inş.

Sizin sorununuz mikserde gazcıya gidin kaliteli(pahalı ama normal 10 lira kaliteliside 15-20 lira) bir mikser alın delikleri aşağı doğru ve çok olsun.Gaz hortumunun girdiği yeri sıvı conta ile izole edin hava filtre tasının kenarlarınıda bantlayın birde gaz ayarı yaptırın yakıtınız düşecektir.Bunları mutlaka yapın ama.
bant olayı düzen tutmuyor çünkü ısınmadan bant deforme oluyor bende böyle bir yöntem buldum bu sabit deformede olmuyor akünün arkasına düşündüm ama onada fırsat bulamadım acaba gözle görülür yakıt farkı oluyormu kullanan arkadaşlar bilir benim mikser çift girişli hava filitresinin altında giriyor yanlışmı böyle acaba??? ustada demişti senin giriş çift neden tek değil diye bunun standardı hangisi çok yakıtın mikserden olduğunu nerden bildiniz??????
(07.01.2013, 11:37)taso01 yazdı: [ -> ]bant olayı düzen tutmuyor çünkü ısınmadan bant deforme oluyor bende böyle bir yöntem buldum bu sabit deformede olmuyor akünün arkasına düşündüm ama onada fırsat bulamadım acaba gözle görülür yakıt farkı oluyormu kullanan arkadaşlar bilir benim mikser çift girişli hava filitresinin altında giriyor yanlışmı böyle acaba??? ustada demişti senin giriş çift neden tek değil diye bunun standardı hangisi çok yakıtın mikserden olduğunu nerden bildiniz??????

Koli bantı kullanırsanız deforme olur tabi.Kağıt bant kullanacaksınız..Hem yanmaz hem de formunu değiştirmeden rahat 5bin km dayanıyor..
Kaliteli koli bantı deforme olmaz ama böylede kullanabilirsiniz.Yalnız mikseri değiştirin tek girişli olsun çift girişli mikserin çok sağlıklı olacağını zannetmiyorum.Birde mikser değişince mikserin kalitesine göre ön kısmın hava alma şeklini değiştirebilirsiniz.
1993 model için mikser tavsiyesi olan varmı resmini eklerseniz sevinirim
Sayfalar: 1 2