Tofas Team

Tam Versiyon: Radyatör kapağı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
1997 model kartalım var şehir içinde hararet yapmıyor. Ama uzun yolda genelde sıcak havada 110 dayanıyor bu radyatör kapagı boşaltma saglıklımı normal de görevi nedir.
Kapağin Dolu Boş Olması Genelde Fan Açıp Açmamasını Sağlar. Eğer Rampa Yukarı Çıkarken Oluyorsa Bence Radyatör ve Egozlara Bir Baktırt. Subap Ayarı ve Gaz Ayarı Ne AlemdE?
radyotör plastik temizlemiyolar egzoz komple sıfır degiştim subap ayarını yaptırdım ama fazla devirde şıkırtı geliyor iyi yapamadılar galiba
Devirdaim sorunlu olabilir yuksek devirde degistirmiyordur

Yetistirmiyordur demek istedim
@efo81man O Zaman Alemınyum Radyatörün? İçin Tıkanmışmı Peki Baktın Mı Hiç İçine? Araç Katalizörlü Değil Sanırım Karburatörlü? Orta ve Son Susturucuya Rağmen Hararet Yapıyor. O Zaman Termostat ve Su Pompasına Bakın Olmadı. Göserge Doğru Gösteriyor Değil Mi? Yani Müşüre Göre Doğru Zamanda Açıp Kapatıyor Eminsiniz Bundan?


Etken Çok Olabilir. Subap Ayarını Yapan Kişi Düzgün Yapamamişsa Aracı Zorlar Aslında Ama Ses Acaba Boşluk Sesimi Onuda Bilmek Gerek. Tekrar Geri Getirip Gösterdin Mi Aracı?

Ha Son İhtimalde Radyatör Fanının Doğru Daha Doğrusu Etkili Dönüp Soğuttuğuna Emin Misin? Örnek Veriyorum Fan Açıkken Aksi İstikamette Rüzgar vs Yoksa Ön Sürücü Tarafından Aşa İn Aracın Altından Sıcak Hava Üflüyor Mu Mesela? Belki Fan Ömrünü Kaybediyordur O Yüzdende Yavaş Dönüyordur?
Radyatör kapağı sibobunu iptal etmek çözmez senin sıkıntını önden rüzgar aldığı halde motor soğumuyorsa madem radyatörünle ilgili bir sıkıntı olabilir
@efo81man  uzun yolda benim bildiğim Tofaş da olsa termostad sağlam ise hararet 90 i geçmez bu sıcakta da olsa çünki aracın hızı 60 en minimum olur uzun yolda 1. Vites 2 . Vites 20 30 gidersen harraet olacaktır tabikide öyle gitmediğini varsayarsam termostad radyatör bir gözden geçir derim