Tofas Team

Tam Versiyon: Fren Lambaları Yanmıyor (Çözüldü)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Geçenlerde Gece Yanaşırken Frenlerin Yanmadığını Fark Ettim. O Sıralar Sislerde Yanmıyordu.Dedim Ahmet Geçmiş Olsun. Onun Konusuda Burada: 
http://www.tofasteam.com/konu-arka-sisler-ve-gosterge-ikaz-yanmiyor-66540



İlk Olarak İki Stop Yanmadığı İçin Direk Müşürden Başladım. Kablolarını Söktüm ve Kısa Devre Yaptırdım 2 Kabloyu.Sonrasında İse Yandığını Fark Ettim.


Müşürü Sökme:
Dibinde Plastik Somon Var. Ona Hiç Ellemeyin.Pedalın Arka Tarafında Muhtemelen Plastik Bir Parça Olacak Yuvarlak Ona Dikkat Edin Kaybolmasın. Müşür Kablolarını Sökün ve Müşürü Vida Söker Gibi Sökün.Takarkende Ayarına Dikkat Edin Ayarsız Olursa Ya Hiç Yanmaz yada Sürekli Yanar Lambalar. Ben Kontak Açık 2 3 Tur Çevir tekrar Tak Dene Mantığı İle Denedim.Yani Aslında Frene Hangi Sertlikte Basarsanız Ona Göre Lamba Sönüp Yanmasını Ayarlayabilirsiniz. Ben Çeyrek Tur Farkla Bıraktım Baya Hassaslaştı Desem Yeridir. Ufak Bir ağırlıkta Pedal Düşüyor Hafiften Lambaları yakıyor.
Bu Durumda Müşür Değişimine Gitmeyin Derim İlk Olarak Müşürü Söküp Temizleyin Öyle Deneyin. Ben Testlerim Esnasında Müşür Ara Ara Çalışıp Ara Ara Gidiyordu. Muhtemelen Oksit ve Ark Yapa Yapa O Duruma Gelmiş. Müşürün İçini Sökün Güzelce Temizleyin ve O Şekilde Tekrar Deneyin. Sorun Çözülmezse Sigorta ve Kablo Hattını İncelemenizde Fayda Var.Zımpara Yaptım Temizledim Bakalım Ne Kadar Gider.  :ok

İncelemelerim Esnasında Müşürün Biraz Isındığını Fark Ettim. Yani Arka Stopların Elektriği Sanırım Direk Üstünden Geçiyor o Yüzdende Bozulmasına Neden Oluyor. Zamanla Çalışa Çalışa Arka Yapa Yapa İletkenliğini Kaybediyor.




Müşür Hakkında Videolar: