Tofas Team

Tam Versiyon: Su Kaynatma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Daha önceden de bununla ilgili konu açmıştım, yedek suya geri basıyor suyu, bugün hararetim 90 ın biraz üzerindeyken durdum su bastığını bildiğim için açtım ve kaynadığını gördüm, kaynamakta değilde geri basıyor yine sanırsam. Araba çok sıcakken yapıyor bunu. Normal su var şuan ustam conta diyor, antifrizin kaynama derecesi daha yüksek olduğu için koyarsam düzelecekmiş gibi geliyor. Yardımcı olur musunuz

https://www.youtube.com/shorts/kXIOh8tbUh8

Ekleme yapayım, sarı pervane ve boş termostat takılı arabada, yaşadığım yer 33-34 derece şu an

Hortumlarıda elleyince yumuşak sert değil
Isınınca Kapaktakı Çatlakları Açıyor Bu Yüzdende Soğutma Sıvısına Basınç Veriyor Olabilir. Lpg Regulatöründe Sorun Olma İhtimali Varmı Peki?  yada Bir Yerden Hava Alıyor Olabilir Hortumlardan Kaçak vs Alabilir.


Geç Çalışma Sabah Patırtılı Çalışma vs Gibi Birşey Varmı Araçta?
(16.08.2022, 15:54)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Isınınca Kapaktakı Çatlakları Açıyor Bu Yüzdende Soğutma Sıvısına Basınç Veriyor Olabilir. Lpg Regulatöründe Sorun Olma İhtimali Varmı Peki?  yada Bir Yerden Hava Alıyor Olabilir Hortumlardan Kaçak vs Alabilir.


Geç Çalışma Sabah Patırtılı Çalışma vs Gibi Birşey Varmı Araçta?

Yedek su deposunu kokladım kötü bi koku falan yok gaz kokusu gibi, üst hortumlarımda kaçak vardı kendi kendine durdu o ellemedim bende sonra, geç çalışma vs yok sabah buz gibiyken marş motoru 2-3 kez dönsün alıyor, sıcakkende yarım marşta çalışıyor patırdama vs yok. Bazen yapıyor ama sıcakken yapıyor oda korna falanda gidiyor genel bi elektrik sorunu 2,5 devir yaptığımda bir kere düzeliyor.
@yalcinroden  O Üst Hortum vs Kaçak Varsa Tekrarlar. Oradan Hava Yaptırır Eder Hararet vs Fokurdama Olağan Şeyler. Bence Tüm Soğutma Sistemini Sıcakken Güzelce İncele Kaçak Olup Olmadığını Gözlemle. 


Ben Aktif Bir Conta Problemi Göremedim Şahsen. Hiç Olmadı Conta Testleri Var Onlardan Uygulat Olmadı. Diğer İhtimaller İse Su ve Yağı Sürekli Gözlemle Bir Kaçak KArışma vs Olursa Geç Olmadan Kapaği Açtırırsın
(16.08.2022, 17:11)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@yalcinroden  O Üst Hortum vs Kaçak Varsa Tekrarlar. Oradan Hava Yaptırır Eder Hararet vs Fokurdama Olağan Şeyler. Bence Tüm Soğutma Sistemini Sıcakken Güzelce İncele Kaçak Olup Olmadığını Gözlemle. 


Ben Aktif Bir Conta Problemi Göremedim Şahsen. Hiç Olmadı Conta Testleri Var Onlardan Uygulat Olmadı. Diğer İhtimaller İse Su ve Yağı Sürekli Gözlemle Bir Kaçak KArışma vs Olursa Geç Olmadan Kapaği Açtırırsın

Geçen günlerde termostatım çatladı, termostatı boş taktım usta su koyarken radyatöre hep basınç verir gibi oldu contanda sıkıntı olabilir dedi, suya yağ veya yağa su karışma durumu yok, conta testi yaptırayım bakalım ne çıkacak. Biri contada sıkıntı yok diyor iki kişi conta diyor. Hortumları değiştirip tekrar deneyeyim, inşallah sorun çözülür contaya girmeden.
@yalcinroden Eğer Su Sisteminde Bir Değişiklik Yaptıysan Doğal Olarak Havada Yapmış Olabilir.  Bence Bundan Sonra Aracın Durumunu Gözet Ona Göre Belli Olur. Conta Yaksan Fark Ederdin İlla ki.
(16.08.2022, 17:49)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@yalcinroden Eğer Su Sisteminde Bir Değişiklik Yaptıysan Doğal Olarak Havada Yapmış Olabilir.  Bence Bundan Sonra Aracın Durumunu Gözet Ona Göre Belli Olur. Conta Yaksan Fark Ederdin İlla ki.

Bende öyle düşünüyorum hararet bazen 95-96 lara gidiyor oda birkaç dakikalık. Bakalım hayırlısı biraz daha gezeyim bu şekilde komple antifriz doldurayım yarın araca hava varsa onuda alalım kaçak olan yerleri kontrol edeyim umarım bununla kalırız.

@DarkredBlue61 Abi az önce video izliyordum da içinde hava olan radyatör fan açmaz diyor benim fanım otomatik açmıyor hiç bi zaman müşürümde yeni sarı pervaneden diyorlardı ama hava olmasıyla alakalı olabilir mi acaba
Antifiriz Koyma Şu Süre Zarfında. Kaçak Maçak Olur Yazık Olur.

Hava Varsa Evet Açmayabilir. Belki Müşür Bozuktur O Elektriksel Birşey Konu Dışına Çıkar Biraz. Olmadı Müşür Kablolarını Kısa Devre Yap Bak Açacak mı Fan.
Diğer konuyu sildim oraya yazman gerekiyordu yeniden konu açmışsın orada da gerekenleri yazmışız senin conta yakmış olman kuvvetle muhtemel malesef
(16.08.2022, 19:57)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Antifiriz Koyma Şu Süre Zarfında. Kaçak Maçak Olur Yazık Olur.

Hava Varsa Evet Açmayabilir. Belki Müşür Bozuktur O Elektriksel Birşey Konu Dışına Çıkar Biraz. Olmadı Müşür Kablolarını Kısa Devre Yap Bak Açacak mı Fan.

Müşürü sıfır taktırdım yine açmadı, manuel olarak fanı açıyorum düşürüyor sıcaklığı bu akşam biraz turlayıp baktım bi sorun olmadı kaynama falan ama baloncuk olarak attı biraz abi.
(16.08.2022, 20:11)Falcon417 yazdı: [ -> ]Diğer konuyu sildim oraya yazman gerekiyordu yeniden konu açmışsın orada da gerekenleri yazmışız senin conta yakmış olman kuvvetle muhtemel malesef

Kusura bakma abi konu hortlatmak gibi olur diye düşündüm, buradaki ustalar doğru düzgün iş yapmıyor bi kontrol falan yok abi, conta için expertizde yapıyorlar teste soksam orada anlaşılır mı
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7