Tofas Team

Tam Versiyon: Kapı birleşim yeri elektirik tesisatı sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Resimde göründüğü gibi kapının iç tarafinde eksi kablisu kopmus digerleei kopmak üzere ıc döşemeyi kaldirdim amma birleştirme şansım yok orayı nasıl birlaeştirebilirim.

[Resim: 20220814-095642.jpg]

[Resim: 20220814-095532.jpg]

Ben o kabloları neresini söküp ekleyebilirim
ORasının Plastiği Yokmu? O Şekilde KEşke KUllanmasaydın Şimdi Ek Çok Sağlıklı Olmayacak Orada. 


2 Şeçenek Var. Ya Kapı Tarafından Tüm Kabloları Boşa Çıkartacaksın Yani;
Tüm Soketli Geçmeli Kabloları Teker Teker Pinlerinden Soketin İçinden İterek Çıkartacaksın.Sonrada Bunlardan Alacaksın https://m.n11.com/kablo-gecis-borusu-takimi-full-dogan-sahin-murat-131-P433344644?magaza=akturkotomotiv  Sonrada Tüm Kabloları Bunun İçinden Geçireceksin. Sonrasında Tekrar Soketlere aynı Yerlere Takıp Kullanacaksın. Yoksa Yine Aynı Bu Hale Gelir O Kablolar.


Kablolara Gelincede Öyle Yerden Koptular kı Orada Eklenmez Onlar. Kapı İçerisindede Eklemenide Önermem En İyisi Paylarını Kontrol Et ve Aracın İçine Doğru Çek. Ön Direk İçinden 5 10 Cm İçerisinden Ekle Kabloları Sonra Ver Kapının İçine. Ek Yerleri Sakın O Kapı Arasına Gelmesin yada Boru İçine Filan. Aracın Direk yada Kapı İçine Filan Saklaman Gerekecek Çünkü Ek Yerleri Çok Şişecektır Orayı Tıkatır Yarın Öbürgün Uğraştırır. 


Eğer Araç İçine Değilde Kapı İçine Ekleniyorlarsa Yani Pay Yoksa Bu Sefer Kapı İçinde Düzgünce Ekleyip Sudan Yalıtmalısın Su vs Alırsa Yine Uğraşırsın. Hatta Ter V Şeklinde Ekle ki İçine Yukarıdan Su vs Damlarsa Alıp Çürütmesin.


Kabloları Eklerken Lehim Kullan ve Güzelce Ekle.Üstüne Makaron + Bant Ne Bulursan Güzelce Yalıt ve Kullanmaya Devam Et.Kablolarda Oksit Varsa Olmadı Biraz 2 3 Cm Geride KEs Tekrar Aç Bakır Rengi Çıkana Kadar Git Oradan Ekle Oksitli Olmasın Ekleidğin Yer
@DarkredBlue61 o kapı geçis plastiginde eksik olan yok zaten o plastik olduğu halde bu hale gelmis önceden kapı ya değisen yada söküp islemli dicemde aracin dis kaporta aksamında nokta macun yok büyük ihtimal değişen iç döşmeyi söktüm kablolar ne içe ne disa hiç boşluk yok zaten cam düğmesinin eksi kablosu koptugu icin sökmüştüm yani o plastigi şökim dedim yok cıkmıyor soketleri söktüm yok bende dügmeye kilit motorunun ayağından eksi alıp verdim kapı felan topladım öyle duracak gibi gözüküyor.

Komple kopup cam vs calismazsa söküp ekliyecez artik Confused
@morf1in  Çıkar Bütün Soket vs Çıkar Ama Uğraştırır Seni. Ha Şuda Olabilir Kablolar Kasıntılıdır O Yüzden KEsmişte Olabilir. Olmadı Son Çare Şunu Yaparsın Hem Kapı İçi Hemde Ön Direk İçi 2 Yerdende Ekleyeceksin O Şekilde kullanacaksın. :ok
@DarkredBlue61 orası gergin felan değil kapı arasindaki plastigin icindede kalmıyor kapının orda sonun tam kosde kaldigi icin ac kapa yapa yapa hepsi kırılmis esnemis assgiya dogru.Bakalım en kısa sürede kapı içindeki tüm sokstleri söküp araç içine cekip tüm kablolari bir islem yapmayı düşünüyorun en kısa sürede sağ tarafıda söktüm orda 1 kabloda bile çatlama yok sol taraf ın tesisatı başka kapıya gecirilince orjinali gibi serilmediği için olmuş gibi..
Kablolar sağlam yerinden kesilecek lehimle yenileri lehimlenecek kapı içine geçiş sağlanacak
Birleşim yerlerine ısıtılınca daralan makaron uygulanacak ki koruma ve mukavvemet olsun
Ya da temiz bir tesisat alıp merkezi kilit hattını değiştireceksin ali seç beğen al
@Falcon417 merkezi kilit ve cam tesisatı kopuk ama yani direk kırık yerden soyup ekleme değil parlak sari gozukene kdr kesip her renk kablo bulup ayni renk ekleme yada cikma tesisat dimi tek care.
Eklemeyi lehim ile yaparsan sorun olmaz uzun yıllar götürür bunu yapamıyorsan tesisatı komple değiştirmen gerek şuraya sor aynı tesisattan elinde varsa fiyatını sorarsın uyarsa alırsın https://sismanogluotomotivumraniye.sahibinden.com/
Lehim yaparız sıkıntı değilde makaron felan hepsi varda.Direk kırık yerleri sıyırıp lehimleyip makaronlasam bir sorun olurmu?
Sorun olsa yapabilirsin der miyim ali lütfen ya Smile
Güzel bir oto elektrik kablosu temin et kabloları tek tek lehimle makaronla kapı içine geçir işlem tamam
Bir de o kapı arasındaki geçiş borusu yoksa eğer tam o kısımda tüm kabloları elektrik bandıyla birbirine sabitle kuvvetli olsun o kısım forumda bazı arkadaşlar merkezi kilit kablolarının kapı arasında kırıldığından şikayetçi bunu yapmazsan oradan kırılıyor kablolar
Sayfalar: 1 2