Tofas Team

Tam Versiyon: Lastik nasıl Depolanmalıdır
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle malum kış ayı kapıya dayandı istanbula 2 hafta önce kar taneleri düşer düşmez depomda duran teneke üzerine takılmış kar lastiklerimi taktım sonra BBS RS2 olan (Gümüş) jantımı iyice aralarını içini dışını temizledim oldu sıfır ilk günkü gibi sonra lastikleri temizledim taşlarını falan çıkardım sonra süt sürdüm lastiklere ve streç dediğimiz folyayla iyice sardım duyduğuma göre böle durumlarda pudra sürülüyomuş napmam lazım arkadaşlar....
pudra duymadım ama lastik kurumasın diye vazelinleyip koyuyorlar pudrada hafif yaglımsı öylede knulabilir. ve lastik soguk görmesin yani direk soguga maruz bırakma üstünü battanıye felan ile ört. en alttaki lastik yere direk basmasın altına bi battanıye tahta gibi birsey koyunuz büyük ihtimal üst üste koyarsınız aralarınada karton koyarsanız soguk havalar biraz ısınında strec film buharlasma yapar bunuda karton suyunu emer sıkıntı olmaz.
Akşam resimlerni yüklicem dopada en altına takta takoz koydum ve streçle sardım sı geçmicek halde üst üste koydum aralarına karton koydum.İlgilendiğiniz işin teşekkürler.
resimlerini bekliyoruz rica ederim..Kolay gelsin.
Ayrıca bende araştırdım geçen gün çıkan 13 yazlıkları kullanmayacağımdan , siyah çöp poşetlerine koydum 2 li 2 li tahta üstüne koydum "uzun süreli durunca arada alt üst yapılması gerekiyomus" ben her yaz kış değişiminde onlarıda değiştiririm.
Şuan yeni aldığım bbs ler yer olmadığından balkonda duruyo (tamamen açık değil cam kaplı ama gün boyu açık kalıyo camın 2 si akşamları kapatıyoruz) sorun olurmu ?
Ortak sığınak var oraya pek koymak istemiyorum ama mecbur kalırsak köşeyi temizler oraya koyarım yapcak bişey yok.
(04.01.2013, 18:05)kadireren yazdı: [ -> ]Ayrıca bende araştırdım geçen gün çıkan 13 yazlıkları kullanmayacağımdan , siyah çöp poşetlerine koydum 2 li 2 li tahta üstüne koydum "uzun süreli durunca arada alt üst yapılması gerekiyomus" ben her yaz kış değişiminde onlarıda değiştiririm.
Şuan yeni aldığım bbs ler yer olmadığından balkonda duruyo (tamamen açık değil cam kaplı ama gün boyu açık kalıyo camın 2 si akşamları kapatıyoruz) sorun olurmu ?
Ortak sığınak var oraya pek koymak istemiyorum ama mecbur kalırsak köşeyi temizler oraya koyarım yapcak bişey yok.

bbs'leri nasıl koydun kardesm posetledin mi naptın üstünü orttun mu direk soguga maruz bırakmada sertlesmesin ve birde dediğim gibi ya vazelinle yada arkadasın dediği gibi pudrala
Direk balkona üst üste koydum yanında cam var yanaklar zaten kavun genelde jant temas ediyo ama üstünü örtüyüm bari veya depoda düzgünce yerleştiriyim sertleşirse o kadar para verdim hem maddi sorun olur hemde babamdan dolayı manevi Smile
tabi tabi dünyanın parası bunlar dikkat etmek lazım dediğim gibi yaparsan arkadasa tavsiyelerim gibi sıkntısız olur.hele ankaranın sogunu yedm mı fena Big Grin
Sondurum olarak lastiklere pudramı sürmeli yada vazelin lastikler hava almicak şekilde sarılı şimdi açıcam 2 sindn biribi sürcem gene tozlanmaması için hava almicak şekilde sarcam bi sıkıntı olurmu pudralı ve hava olmicak şekilde sarılıp depoya kaldırıcam ??Huh
Bayat lastik denen bi illet var, ya kullanım süresi geçecek lastik deforme olacak ya da hava şartlarından deformasyona uğrayacak. Aşırı sıcak da aşırı soğuk da buna neden olur.

1)lastikler kesinlikle beton zemine ya da toprağa değmeyecek ( araca takılı lstikler bile 2 günde bir hareket etmeli sürekli aynı yer altta kalmamalı)

2)lastik üzerinde yağmur ve kar suyu gibi deforme gücü daha yüksek ıslaklıklar bulunmayacak ( kurulamakta fayda var)

3) sürülen vazelin herhangi bir nem toz vsnin alta geçmesini engeller, suyun kayıp akmasını sağlar

Yapmanız gereken lastiklerin altına kalas vs odun koymak, lastiklerin arasına bez cuval ya da karton koymak, sıcaklık çok düşüyorsa lastiğin ömrü için ideal sıcaklarda tutmak. Eğer jantlar lastikteyse sibopu açıp havasını indirmek ve zamanla hava basıp tekrar salmak, lastik içi sirkülasyon için.
Sayfalar: 1 2