Tofas Team

Tam Versiyon: Arkadaslar Ufak Miktarda 200 300 TL civari Motoru Nasıl Guclendiririz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar dedim gibi aracım 93 model dogan sl dir tempra motorlu diolar bunlara ben ufak cekis yapsın istiorum kalkıslarda rahat bi sekilde kalksın cok seri deil orta halli 200 300 tl civarı ne yapabilirim bunun motoruna ?


[Resim: 548858_411417828929498_652969620_n.jpg]
aracınız zaten tempra motorlu olmakla ayrıcalıklı. 200 300 Tlye cok performans alınmaz ama bakım yapılarak canavar olur benim aracım 94 şahin piç motor gazda 170 görüyorum duz yolda hemde hiç zorlamadan.

Oncelikle buji buji kabloları orjinalleriyle dgiştirilmeli. yagınız ne durumda yag filtreniz hava filtreniz bunlara bakınız. avans ve lpg ayarı yaptırabilirsiniz. yüksek viteslerde hız isteniyor veya ben aracımı genellikle sehir içinde kullanıyorum düşük viteslerde cabk hızlansın diyorsanız ustanıza bunu iletirsiniz gazınızıda kısık halde kullansanızda avans ayarı duzgun yapıldıgı halde arac seri olur. birde distibürötrun içindeki değişmesi gereken parcaların durumuna bakıp ustanız değiştirebilir emin olun aracınız serileşir.

97 şahin s vardı aynı tempra motor conta yaktık biriyle kapısırken aracı aldıgımızda sadece bu dediklerimizi yaptım. arac zaten manifolta su atıyodu bizde biraz fazla bastık conta yandıBig Grin
O bütceye 4lü manifold vanalı egzos 60lık boru eklersen iyi olur bide tipo kepi yaptın mı açık filtreyle performansın artar eğer bütceyi biraz daha zorlarsan dereceli egzantrikle başlayabilirsin.
(03.01.2013, 11:36)volkansrky yazdı: [ -> ]O bütceye 4lü manifold vanalı egzos 60lık boru eklersen iyi olur bide tipo kepi yaptın mı açık filtreyle performansın artar eğer bütceyi biraz daha zorlarsan dereceli egzantrikle başlayabilirsin.

Derecelinin fiyatı ne kadar bilmiyorum ama iş dereceliyle bitmiyor diye biliyorum. 500'e dereceli alsa 250Tlyede manifolt dugmeli eksoz duz boru vs getirse adanadan. ustayada dereceli için kolay değişyor tempranınki manifolt takılmasıyla beraber 75 tlde ona verilse hesap ortada bence bnm dediklerimde etkili olur
300 liraya dereceli bulunmaz zaten.O fiyata anca 4 lü manifoldla 60 lık düz boru.Ben olsam 300 liralık benzin atarım kafam rahat binerim al sana performans. Big Grin

Edit: Bu arada headers ve düz boru kalkışta serilik sağlamaz aksine performansı düşürür.Çünkü kalkışta belli bir kompresyon oluşması gerekir fakat headers takınca gaz çıkışı kolaylaşır.Yüksek devirler için headers idealdir rahat çevirir.
açık hava filtresi performans eksoz taktırabilirsin
Karburator memelerini buyut benzinde bin..ayni araba bende var.yeteri kadar seri olur.

Yada yan sanayii 1.4 kapak al tak.259 tl.civari..sikistirma artar.ama hararete dikkat etmen lazim.
Emirhan kendini aşağıdaki linkden tanıtana kadar bu konuyu kilitliyorum.

http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri
(03.01.2013, 14:14)muratselvi1980 yazdı: [ -> ]Karburator memelerini buyut benzinde bin..ayni araba bende var.yeteri kadar seri olur.

Yada yan sanayii 1.4 kapak al tak.259 tl.civari..sikistirma artar.ama hararete dikkat etmen lazim.

Yapılcak tek şey usta yazmış zaten başka söze gerek yok.Hıdır mıdır hikayedir denedim gördüm conta yaktım bir işe yaramıyor.
Ustad,headers beslemeyi yeteri kadar yaparsan ise yarar.lpg de kullanacam dersen zaten dusuk olan tork dahada duser tat alamazsin.
Sayfalar: 1 2