Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş (Şahin-Doğan-Kartal) Ne Kadar Yerli?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

1963ford

Selam ben İstanbul'dan Efe Cerit , merak ettiğim bir konu var tofaş ne kadar yerli? Şanzıman, diferansiyel , ön takım %100 yerli mi? Şimdiden teşekkürler
http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri öncelikle verdiğim linkten kendinizi tanıtmanız gerekmektedir, daha sonra cevap verilecektir. Teşekkürler
Efe bey forumu kullanmaya başlamadan önce kendiniz üye tanıtım bilgileri bölümünde tanıtıp üye profilinizi doğru şekilde doldurmanız gerekmete
bildiğim kadarıyla yerli malı dediğimiz tofaşlarımız ( fiat ) lisansıyla üretilmektedir.. italya'da bizim 131 serilerinden sıkça görülmektedir..
131 de 124 gibi kasa adıdır, Fiat bu kasayı değişik firmalarla kullanmıştır örneğin Seat 131. Bizdeki Fiat 131 yani Murat 131, Amerika' da Fiat Brava adıyla kullanılmıştır. Yerliden kastınız üretim yeriyse Tr de üretildi ancak ilk çıkış yerini soruyorsanız tabiki de İtaly orjinalinden gelmektedir.

1963ford

Alt yapı komple fiatmış , şanzıman , diferansiyel ama ön takım direksiyon kutusu yerli
Sevgili kardeşim,

Murat 131 lerin ilk üretimleri neredeyse % 80 oranında yabancı parçalar ile imal edilmişlerdir.Benim 77 131 de çamurluk ve menteşe civatalarında dahi FA amblemleri vardır.Fiat Automotive.Ön göğüs yerlidir.Ön cam fsıkiye su kabının üzerinde isotto Torino yazmaktadır.Motor ve silindir kapağıı FİAT markadır.Aracı ilk sahibinden aldığımda amortisörlerini değiştirmiştim markaları BOGE idi.Banttan inen 5346. araçtır.Motor kaputu oldukça ağır ve bunu kaldırırken sana hisettitir.1987 model eski kasa (Hiç ellenmemiş) ile mukayese yaptığımızda farklar bariz şekilde ortaya çıkıyordu.

Farları Siem, stopları Stars marka idi.Mesela 79 modellerde ise stoplar yavaş yavaş Plastaş olarak karşımıza çıkarlar.Yeni kasaların her parçası yerlidir.Bir tek Doğan SL motor parçaları LANCİA etiketli(bir parçacı söylemişti)

Soruna cevap verebildi isem n e mutlu.
Yazdıklarıma ek olarak

Defransiyel, kapılar ve şnzıman da İtalya dan gelip Türkiye montajlıdır.Bu arada enteresan bir şey yaşamıştım geçen kış.76 model bir 4 kapı sedan Fiat 131 Bursa da kaza yapmıştı.bu aracı yaklaşık 6 senedir bilirim.Sahibi ile konuştuğumuzda bu otomobilin , 131 serisinin üretimine başlarken Tofaş fabrikasına İtalya dan örnekleme yapmak için gönderilen model olduğunu söylemişti.Zaten orjinal fiat larda Amotrisr kulesinde FIAT yazar.

Slmlar