Tofas Team

Tam Versiyon: Aracım hararet yaptı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracım 1996 model SLX ocak ayında aldım.Aracım çok fan açıyordu hararet 100 lerdeydi.Ustaya götürdüm radyatörü değiştirip havasını aldılar ve sorunu düzeldi.Lakin 1 ay sonra hararet yaptı 130 140 dereceye geldi.Fan açtı lakin düzelmedi.Şuan aracın yağı beyazlaşmış gibi duruyor.Marşı zor alıyor fan açtığı halde soğutmuyor.Biraz kullanayım direkt hararet 120 130 görüyor.Sorunum nedendir.Deviradim sağlam dediler.Conta yakmış mıdır nasıl anlarım.Şimdiden teşekkür ederiz.
yağin fotosu var mı sanırım conta gitti
Yağın rengi beyazlaşmışsa çok geçmiş olsun conta yakmış
(25.07.2022, 15:39)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]yağin fotosu var mı sanırım conta gitti
 
(25.07.2022, 15:50)Falcon417 yazdı: [ -> ]Yağın rengi beyazlaşmışsa çok geçmiş olsun conta yakmış

peki ben farkında olmadan bu şekilde kullandım.Su eksiltme ve giderken stop etme sorunu var.Motora fazla zarar vermişmidir?

(25.07.2022, 15:39)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]yağin fotosu var mı sanırım conta gitti

fotosu yok çekip atarım birde ne kadar masraf çıkar Ankara'da usta var mı yaptirabilecegimiz.
Sökmeden Belli Olmaz. Muhtemelen Kapak Attı ve Yağa Su Karıştırıyor Kanaldan. Komple Motora Girerse Sıkıntı. Kapak Açılır Sekman Durumuna Göre Masraf Şekillenir. Şimdi Kapaği Söktün Ettin Bilmem Ne Derken Bu Sefer Termostatıdır Bilmem Nesidir Bir Dünya PArça Değiştirmek Zorunda Kalacaksın O Yüzden 1 - 5 Bin Arası Rahat Gider Gibi. Kapakçi Ne Alır Almaz Bilmiyorum. Sekman vs ye Girersen Dahada Alır Başını Gider.

Usta Konusunda Mekanikçi Doğru Düzgün Denk Gelmedi Bana Şimdiye Kadar  Anlamadım
Muhtemelen bir zarar vermemişsindir sekmanlık falan bişey yok yukardaki paragrafın elle tutulur yanı yok ahmet abartmış ama çok gitmeden götür birine yaptır 2 bine yakın masrafın çıkabilir ankarada ferhat ustamız var numarası şu ara bir konuş 0530 774 50 36