Tofas Team

Tam Versiyon: sık sık su kaynatma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle selamın aleyküm. aracım bir haftadır sürekli su kaynatıyordu radyatörden kaynama yapıyordu kapağını değiştirdim, suya baktım çamur gibi olmuş dedim suyunu değiştireyim suyunu değiştirdikten sonra da genleşme kabında kaynama olmaya başladı günde iki üç defa başıma geliyor bu durum. az önce bı 10 km lik mesafe yaptım geldiğimde aracı stop ettikten sonra su kaynattigini fark ettim tekrar. hararete baktığımda 85 90 gibiydi. conta mi yaktım acaba? neden yapar bunu?
Conta yakması muhtemel tabi ki ama bir ihtimal daha var lpg beyninin suya lpg karıştırması suyu kokla lpg kokusu alırsan beyin değişecek sen geç kalmadan motor ustasına conta kontrolü yaptır
Antifiriz kullanmiyorsan da şu kaynayabilir yarı yarıya antifiriz kullanarak denemeni tavsiye ederim
usta suda gaz kokusu almadım gaz beynine baktığımda gaz beyni de ısınıyor çekişinde de sorun yok.su çamur gibi pas olmuş. termostat falan olma ihtimali var mıdır? fan da açmıyor kendim manuel tuş bağladım ondan açıyorum fanı. bir de conta yaktığını varsayarsak tahmini masrafı ne kadar olur?

4 litre mavi antifiriz koymuştum fakat üstüne 1 2 sefer su ekledim özelliğini ne kadar kaybetmiştir?
Termostat arızalıysa değiştirmen lazım 85 90da su kaynatması normal değil conta yaktıysan 1.5 gidebilir http://www.tofasteam.com/konu-ankarada-usta-62619 şu konuda ankarada ferhat ustamızın numarasınıda paylaştı kazım abi o numaradan ulaş bir konuş kendisiyle
tamamdır usta teşekkür ederim
Aleykumselam. Eğer Conta Yaktıysa O Şekilde Binme Derim. Suyu Değiştir Tekrar Gözlemle.Özellikle Yağada Dikkat Et. Karışma vs Varsa Direk Getir Aracı Çünkü Yanma Odasına Su Alırsa Masraf Artar. En İyi İhtimal Yine 3 5 Binlik Olursun Gibi. Kapağin Durumu Önemli. Motor Sökülmüşkende Termostatı Bilmem Nesi Değişecek. Özellikle Antifirizsiz Binildiyse Kalorifer Peteğinden Bir Çok Parçaya KAdar Zarar Görmüştür. Antifirizi Yediğinde Ufak Ufak Patlatacak Sağı Solu. İleride Hararet Sorunun Olursa Radyatöre Bakmayı Unutma.


Her İki Durumdada Araca Antifiriz Koyma. İlk Olarak Su İle Kullan. 50 100 KM Yol Yap.Sonra Suyu Boşalt Tekrar Su Ekle. Bu Durumu Paslı Su Gelmeyene Kadar Tekrarla. Ondan Sonra 1 Lt Antifiriz Ekle Kalanı Su Eklersin. Baktın Patlak Matlak Yok Bu sefer Suyu Komple Boşalt. 3 4 Lt Antifiriz ile Geri Kalanı Özellikle Saf su Olacak Bak. Sakın Şebeke Suyu Kullanma Ben Radyatörü Çöp Ettim Su Yüzünden.

Yaptırdığın Usta Varsa Referans Olursan Bende Gitmek İsterim. Bilgilerini Paylaşırsan Sevinirim Mekanıkçi Arıyorum Bende
sağol reis. radyatörün su alma tapası kırılmış yarısı içinde yarısı elime geliyor. radyatörün alttaki su hortumu da bildiğin kaynamış. suyunu nasıl boşaltabilirim? bir de usta için üstte bir numara var onu aramayı düşünüyorum. Ankara çubukta adam akıllı usta yok.

@DarkredBlue61 bir de araç 2 senedir bende 2 senedir de antifirizle binerim. aklımı kurcalayan bu haliyle çekişinde bı problem yok. bastığın zaman köpek gibi gidiyor. termostat olma ihtimali nedir?
@vahdettinburgaz  O Kıralan Su Alma Tapası Harici Satılıyor. Olmadı Radyatörün Durmu İyiyse Ona Göre Sök Al Komple Dişariya Tapasınıda Değiştirirsin.Orada Alan Sıkıntılı Çalışabilir Misin Bilmem.


Eğer Uğraşamam Dersen Radyatörün Alt Hortumunu Sök Su Hemen Boşalır Zaten. En Hızlı Orası Biraz Uğraştırıyor Ama. Diğer İhtimal İse Radyatör Alt Hortumunun Motora Giren Kısmınıda Sökebilirsin Aynı Şey.


Belki Termostat Belki Başka Bir Tıkandı Etti Bilemeyiz. Kapalı Kutu Sonuçta Eğer Yapabilirsen Termostatı Söküp Kontrol Etmeyi Deneyebilirsin. Eğer Pas Çok İlerlediyse Olabilir Ama Kabarcık Yaptırır Mı Bilemiyorum Yani Hava vs Yaptırır Belki Ama Kaynatma Zor Gibi. 


Olmadı Motor Soğukken Radyatör Kapağini Aç.Arabanın Kafa Hafif Yukarıda Olsun.Sonra Rolantide İken Hafif Hafif Gaz Ver Bak Bakalım Yapacak Mı Su Kaynatma Kabartma vs. Eğer Yapmazsa Beklet Isınsın İyice. Termostatın Açtığından Emin Olduğun Zaman tekrar Gaz Vermeyi Dene Şayet İçeriden Su Dolaşma Sesi Duymuyor Radyatöre Kabarcık Geliyorsa Contada Gidebilir.


Yağa Baktın Değil mi Anormallık Yok?
Vahdettin 3 5 bin tutmaz conta yaktıysa sen ferhat ustayı ara konuş gerekeni yapar
Kapak işi yapıldıktan sonra radyatöre 2 litre antifiriz atarsın termostatı değiştirir yoluna gidersin kafanı yorma ama geç kalma daha fazla kapak için zararlı bu şekilde
Sayfalar: 1 2