Tofas Team

Tam Versiyon: Motor soğumuyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar

Yeni başlayan bir problemim mevcut. Aracımda hareket halindeyken sıcaklık 90'ı geçmiyor fan açınca hemen 75lere kadar düşüyor. Fakat şehir içinde fan açtığı halde motorun sıcaklığı 90dan aşağıya inmiyor hatta olduğu yerde durunca 90ıda geçip gidiyor. Problem neyden kaynaklı olabilir. Araçta su eksiltme yok ve antifriz mevcut.
Termostat ne durumda?
@morf1in geçen yazın değiştirmiştim. Ondan kaynaklı ise nasıl anlayabilirim?
Her şey düzgün durduğu yerde hararet yükseliyorsa akü zayıf olabilir, veya şarj dinamosu sorunlu olabilir kontrol etmekte fayda var.
@TÜRK_EGiNLi Tam olarak şöyle anlatabilirim. Kırmızı ışığa geliyorum fan açmaya yakınken. Tam o sırada fan açıyor fakat bir türlü sıcaklık inmiyor, olduğu yerde de durmuyor hep yukarıya çıkıyor. Aküyü alalı 2-3 yıl anca oldu
Devirdaimi kontrol et bakalım
@SpeedTroller 
Ben başıma geleni anlatayım oradan kendine pay çıkar illa böyledir demiyorum ama ihtimaller arasında 
Arabayı çalıştırıp tam gaz 30 km mesafede köye gittim hararet 90 geliyor özellikle rampa inerken 70 kadar düşüyordu köyde yolcuları bıraktım bir çay içelim öyle git arabayı çalışır vaziyette bıraktım fan çalışıyordu hararet 90 civarıydı bir bardak çay içtim arabaya geldim hararet 110 kaputu açtım fan sözüm ona halen çalışıyor ama elinle tutsan duracak biraz gaz verince canlanıyor nitekim yola çıktım sorunsuz kendi köyüme geldim elektrikçiye aküyü gösterdim akün ölmüş dediler.

Dediğim gibi mutlaka bundan diyemem ama kontrol etmekte fayda var.
@TÜRK_EGiNLi Dediğin gibide olabilir tabi fakat devir daimde problem olabilir diye düşünüyorum. Değiştirmediğim veya baktırmadığım bir orası var diğer şeyler değişti. Yarın gidip göstereceğim ustaya bakalım nerede problem varmış.
@SpeedTroller  fan açsa dahi şehir içinde dur kalk hafif rampa lı yerlerde devamlı gittiğin için hararet düşmez birde ışıklarda duruyorsa da düşmeyebilir zaten bizim tofaslarin ideal motor Isısı 90 dır hava serin olsa olduğu yerde fan açsa düşmese sıkıntı var demektir fakat bu sıcaklarda şehir içi dur kalk ışıklarda fan ın pek etkisi oaz diye düşünüyorum
@Hasanbey Benim aracımda hiç 90da sabit kalma gibi bir durum yoktu. Fan açtığında ısıyı düşürür tekrar 90a geldiğinde tekrar yapardı. Şimdi 90da bile sabit kalmıyor yukarı çıkıyor fan açık olduğu halde.