Tofas Team

Tam Versiyon: Gösterge de Sis Lambası Yanmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun aleyküm aracimin göstergesinde ki sis lambası ışıkları yanmıyor.Acaba ampul mu patlak diye gostergeyi çıkarttım başka ampul taktım gene yanmıyor bir tek emniyet kemeri yanıyor.Arka ve ön sisler yanıyor sadece gösterge de yanmıyor.Aracim 98 ie.
O lambaların eksisine bak
@morf1in bakacağım yazarım buraya gelişmeleri
@emregulhan34  Emre ampül ve duy'un sağlam olduğundan emin isen büyük ihtimal + kablosundan elektrik gelmiyor. Bunun için radyoyu sökceksin ve arkada kabloları görürsün kumanda panelinin soketine giriyor. Onlardan birinde sis kablosu(yüksek ihtimal mavi-kırmızı) vardır ondan ek al göstergeye kadar çek. Duy'un artısına gir diğer tarafa -'yi gir çalışır.
@xRainex tamamdır ustad deneyeceğim grlismeyei yazarım anca haftasonu bakabilirim
@xRainex kardesim dediğin konuya şimdi bakabildim benim ön sislere Arti gelmiyor arka sisleri hallettim ön sislerin bağlantılarını da buldum fakat düğmeye gelen Arti kablosunu elektrik gelmiyor zaten önceden de ön sisleri yakmak için arka sisin artısından kablo çekmişler ben şimdi düğmeye nasıl Arti getirebilirim?
@emregulhan34 Kardeşim yazdığın şeylerden kafam karıştı biraz ama ben sana temel sis tesisatını anlatayım 
Röle:
-87 No Sislere giden +
-30 No Sabit Aküden gelen +
-86 No Şase
-85 ise düğmeden gelen tetik kablosu
Şimdi kumanda panelinin arkasında soket var o soketde sis düğmesine tıkladığında + veren kablo tetik kablosudur onu 85 e bağlıcaksın eğer onu tespit edemediysen yani kontrol kalemiyle test edince öyle bir + çıkışı bulamıyorsan düğme panelini sökmen gerekebilir çünkü yollar yanmış olabilir. Benim aracım kartal olduğu için ön sis düğmem yok. Benim bağlantılarımda bu şekilde kumanda panelinin soketinden + çıkıyor tek hattan, yeri yanılmıyorsam üstten sağ 2.bacak olması lazımdı mavi kırmızı bir kablo röle nin 85 nolu bacağına gidiyor. Göstergedeki ampüllere gelicek olursak 87 no dan sislere giden kabloya ek yapip göstergedeki ampül duylarına + çektim ordanda ek yapip arka sis kablosuna bağladım bu şekilde düğmeye yük binmiyor röleden besleniyor.
@emregulhan34 Soketin Başunda Arka Cam Resitansının + sı Var Kontağa Bağlı. İstersen Oradan Alabiilirsin Ama Sorunu Çözmeye Odaklanmanı Öneririm
@xRainex usta ben ön sislere giden artısı buldum fakat elektrik gelmiyor benim araçta da arka sislerin artısına bağlamışlar ön sislerin artısını fakat ön sislerin düğmesine bastığımda yanıyor fakat gostergede ki isarette yanmıyor ama arka sislerin işareti gösterge de yanıyor.Iyice baktım ettim ön sislerin gösterge de bulunan kablosuna ve ön sisleri açtığım düğmeye Arti gelmiyor maalesef.

@DarkredBlue61 Ahmet abi sorun yukarı da yazdığım gibi gösterge de ki ön sisin lambasına Arti gelmiyor ve 4lü flasörün oradaki ön sisin lambasinda da Arti gelmiyor hiçbir şekilde.Fakat benim ön sisin düğmesini arka sisin artisindan almışlar öyle yanıyor.
O Zaman Dörtlüde Çalışmaz ki? Sigorta Kutusunda Sorun Olmasın? Benim Bildiğim Ön ve Arka Sisler Ortak Beslenmiyor Mu? Bizim kinde Sadece Arka Sis Var sizinkilerde Ön Sis Tuşunda Harici Kablo Vardı Sanki Yanliş Mi Biliyorum  düşün

Sigorta vsye Bakma Sağlamsa Bile Değiştirip Bir Dene Bence
Sayfalar: 1 2