Tofas Team

Tam Versiyon: *** Üçüncü Dersimiz Lowering Yani Alçaltma ***
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
-Öncelikle yapacağımız arabanın ilk halini görelim;
[Resim: as305l4ge.jpg]
-Şimdi ''Polygonal Lasso Tool'' ile arabayı şekideki gibi işaretliyoruz. Bu kısım önemli. Arabayı tararken dikkat edilecek kısımları kırmızı oklarla gösterdim. Öncelikle ön tampondan başlayın kolaylık sağlar. Tamponun yere yakın en uç kısmından başlayın. Fazla içerilere girmeyin gerek yok çünkü artık kısımları zaten temizlicez. Dikkat edilecek diğer işlem çamurlukların taranmasıdır.Çamurlukları lastiği almayacak şekilde tam çamurluğun oralardan (yine fazla içerilere girmeden) tarayın. Arka tamponunda yine yere yakın uç kısmından aşağıya inmeyin. Ve taradığımız kısmın üst kısmını şekildeki gibi tamamını içine alıcak şekilde tarayın.
[Resim: lower12xn.jpg]
-Şİmdi kopyala yapıştır yapın. Yani ''ctrl+c sonrada ctrl+v'' yapın. Bu kısayol tuşlarını mutlaka kullanın. Bunu yaptıktan sonra yeni layerimiz oluşacaktır. Sonra ''CTRL'' tuşuna basılı tutun. ekranda ok altında makas imleci çıkacaktır. Sonra mousenizi aşağıya sürükleyin(ctrlye hala basılı tutuyoruz).Zaten şekildede hangi yönde yapacağınızı gösterdim.Sonra Arabanızda istediğiniz alçaklığı yakaladığınızda sürüklemeyi ve ctrl'yi bırakabilirsiniz.
[Resim: lover22vf.jpg]
-Sırada artıkları temizleme var. Dikat ettiğinizde zoom yaptığınızda çamurluk kenarlarında tampon altlarında gereksiz artık siyahlıklar vs. olduğunu göreceksiniz. Bunlar silgi yardımıyla temizleyin. Benim size tavsiyem bunları magnetic lasso tool ile seçtikten sonra temizlemenizdir. ''Magnetic Lasso Tool'' u seçin. Frequency=100 olsun. Sonra ilk çamurluğun enn kenarına 1 kere tıklayın. Sonra çamurlukla siyahın tam arasında mousenizi gezidirin yavaşça.Bu toolun kenarları en ince ayrıntısına kadar seçtiğini görürsünüz. Sonra bu şekli kapayın ve içini silin. Ama magnetic lasso toolu kullanmak biraz zahmetlidir. Olmazsa silgiyle silin farketmez.Tampon altlarını marşpiyel altlarını fln kontrol ein bu bölgelerde artık çok olur. Birde arka plan çevre fln ise en üst ve yanlarda uyumsuzluk olur. Onlarıda silgi yardımıyla temizleyebilirsiniz.
[Resim: lower34wf.jpg]
-Bu kadar. İşlem tamamlanmıştır. İşte yaptığım araba böyle oldu. İlk hali ile karşılaştırın farkı göreceksiniz.
[Resim: as305l21ny.jpg]
Çalışmalarınız için tebrik ediyorum fakat daha öncede belirtmiştim...

Büyük harflerle konu başlığı açmak Yasak!!!

Bu konunuzu ben editliyorum fakat diğer konularda uygun davranmanızı rica edeceğim...
tmm [Resim: grnt0112copy.jpg]
gerçekten yararlı bilgiler devamını bekliyoruz
güzel çalışma
bu kadar ders anlattı şimdi dese komple shop inanırım adam maharetli çünkü yapar mı yapar Big Grin