Tofas Team

Tam Versiyon: *** İkinci Dersimiz Jant Değiştirme ***
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
-Öncelikle yapacağımız arabanın ilk hali;
[Resim: jant19in.jpg]
-''File/open'' seçeneğinden eklemek istediğimiz jant dosyasını seçiyoruz. Sonra alttaki resimde gösterdiğim yere sağ ile tıklıyoruz ve elips şeklindeki '' ELLİPTİCAL MARQUE TOOL'' u seçiyoruz. Bu tool ile jantın çevresini elips şeklinde seçiyoruz.Kopyala (ctrl + c) yapıyoruz ve asıl resmin üzerine yapıştırıyoruz.(ctrl + v)
[Resim: jant20hp.jpg]
-Jantın yanındaki artık kısımlar (lastik yerleri vs.) silgi yardımıyla temizliyoruz. Sonra '' CTRL + T'' ye tıklayarak jantı koyacağımız yere uygun ölçüleri ve açıları ayarlıyoruz.Bunu göz kararıyla yapıcaksınız. Eğer jantın boyutları ve duruşu orada sırıtmıyorsa olmuş demektir.
[Resim: jant36bj.jpg]
-Daha sonra alttaki resimde gösterdiğim gibi layer kutucuğundaki layer-1'e sağla tıklıyoruz ve ''DUPLİCATE LAYER'' seçeneğini seçiyoruz.Böylece yaptığımız jantı kopyalamış olduk.

-Layer kutusunda ''layer-1 copy'' seçili iken arabanın üstünde mousenin sol tuşunu basılı tutup sürüklediğinizde biraz önce kopyalamış olduğumuz jantı göreceksiniz. Bu jantıda böyle sürükleyerek öteki lastiğe oturtuyoruz.
[Resim: jant56vg.jpg]
-Bu kadar. Yeni jantlar hayırlı olsun.İsterseniz jant inchlerini büyülmek için ''ctrl+t''den boyutlarını biraz büyültebilirsiniz.Ama bence fazla oynamayın.Uymayabilir.İşte alttakide yaptığımız arabanın son hali;
[Resim: sonhal2ro.jpg]

Edit: Konu başlığı düzenledi...
senin arabada shop yok değil mi sefa Big Grin
yok daha okadar iyi yapamıyorum shopu Big Grin
güzel iş çıkarıyorsun bi an acaba bu arabada gerçek mi diyesi geliyor insanın:huhu
bu shop adı ne yardım