Tofas Team

Tam Versiyon: Şase no problemi (Yeni Olaylar Var Bakar mısınız?)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar, bugün aracı muayeneye soktum. 1-2 hafif kusur dışında hiç kusur yazılmadı.

Ancak araç üstündeki şase no ile ruhsattaki şase no uyuşmuyor dediler. Daha doğrusu, araç üstünde 10 küsür hanelik bir numara var, ruhsatta bunun son 6 hanesi yazılı. Tamamı yazılı değilmiş. Buna ağır kusur yazdılar.

Biz belgenizi hazırladık, emniyete bu belgeyle başvurun ruhsatı yenileyin tekrar gelin dediler.

1- Emniyet aracı görecek mi? Yoksa eski ruhsatı alıp, birkaç gün sonra direkt yeni ruhsatı verecek mi? Bir kontrol var mı yani?

2- Aracı tekrar muayeneye götürdüğümde sadece şase numarasına mı bakılacak, yoksa en baştan herşeyi tekrar mı kontrol edilecek?

3- Emniyette problem çıkma ihtimali nedir? Ben de kaputu açıp knotrol ettim, ruhsattaki numarayla araçtaki numaranın son 6 hanesi tutuyor. Duyduğuma göre eskiden böyle yazılıyormuş, şimdi tamamı. Anlamadığım şey, yeni satış yapıldı, yeni ruhsat geldi 1-2 ay önce. Orada tamamını yazsalardı da uğraşmasaydık işte.

Amaç vatandaş mağdur olsun işte.
ilk önce trafik tescile gidiyorsunuz onlar sizden ek 1 formu doldurmanızı istiyor hemen yakınlardaki sigorta hazırlayan arkadaşlara gidiyorsunuz orda memurun istediklerini söylüyorsunuz sakın derdinizi anlatmayın fazla fiyat çıkartırlar siz sadece memurun istediği evrakları hazırlatıcaksınız. sonra memurun yanına tekrar gidiyorsunuz o sizden ruhsatın tekini alıyor şu gün gel diyor gidip alıyorsunuz.

Emniyetin aracı görmesi gerekmiyor. Muayenedeki verilen kağıtta doğru şase no ve motor no yazıyor memur ona göre işlem yapıyor.

Sadece eksik olana bakılıyor sanırım hala aynıysa.
Ek-1 alma kalktı heralde zaten ek-1 almadan gitmiş muayeneye ordan verdikleri kağıtla emniyete gidip ruhsat yaprakları değişecek.Çoğu tofaşta hep eksik yazılmış bedelini biz ödüyoruz.
Ek - 1 olmadan ruhsat değişimi olmaz memur ek 1 isteyecek zaten yeni ruhsatlada gidip muayenesini olacak.
aynı sıkıntı bendede çıkmıştı. hemen muayene istasyonu çevresinde bir ek-1 doldurttum. hemen gittim hallettiler. muayeneden geçti. sonra gittim emniyete ruhsatın iki yaprağıda değişti. olay bukadar.
(28.12.2012, 20:55)alper_033 yazdı: [ -> ]aynı sıkıntı bendede çıkmıştı. hemen muayene istasyonu çevresinde bir ek-1 doldurttum. hemen gittim hallettiler. muayeneden geçti. sonra gittim emniyete ruhsatın iki yaprağıda değişti. olay bukadar.

Ama bana Tüvtürk'te emniyete git ruhsat değiştir öyle gel dediler. Sizin işlemleriniz arasında ruhsata LPG işlemi de vardı galiba?
Yanlış hatırlamıyosam ek 1 doldurulup muayeneye gidiyorsunuz,ordan aldığınız kağıtla trafiğe gidip ruhsat yaprakları değişiyor.
Bu arada ek1 kalktı normalde trafik-tuvturk arasında mail yoluyla işlemler yapılıyor ama sanırım bazı istasyonlar bu sisteme geçemediği için hala bu belge isteniyor.
Arkadaşlar, sabaha emniyetten randevum var. Trafik tescil belgesi tebdili (değişimi) seçeneğini seçmiştim. Gerekli belgelerde ek-1 de var. Ben araca herhangi bir tadilat yaptırmadım ki? Bunu o zamanlarda istiyorlardı. Şase no için ruhsat değişecek.

Eski arabada emniyete gittiğimde orda istenen çoğu belgeyi almadılar bile. Gereksiz boşver dediler. Bu sefer de ek-1 böyle olacaksa boşa sabah sigortacı aramıyim ek-1 için? Ne diyorsunuz?
aynı sorun bendede çıktı şasi no eksik yazmışlar nasıl hallettiniz...
(22.02.2013, 00:16)--okan-- yazdı: [ -> ]aynı sorun bendede çıktı şasi no eksik yazmışlar nasıl hallettiniz...

Çok basit. TÜVTÜRK'te size verilen kağıtla emniyetten randevu alıyorsunuz. Randevuda Trafik Tescil Belgesi Tebdili gibi bir seçenek vardı onu seçiyorsunuz. Emniyette size yeni ruhsat çıkarıyorlar 5 dk'da. onunla beraber tekrar Tüvtürk'ten randevu alıp muayeneye giriyorsunuz. Hepsi bu kadar (LPG ruhsata işliyse tabi. LPG'de işletecekseniz başka işlemler de var).
Sayfalar: 1 2