Tofas Team

Tam Versiyon: Avans ve radyatör hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar,

Aracımın güçlü bir şekilde egzozu çok üflüyo 1.5m ilerdeki peçeteyi uçuracak derecede üflüyor. Elektrikçi bir arkadaş aracın avans ayarı bozuk hararette çıkar bu aracın dedi. Dediği gibi hararette çıkıyo boş termostat ve silindir kapak yeni olmasına rağmen.. Tek bir radyatörü yeni değil aracın şişlendi.
Birde Geçen gün Bir abimiz radyatör verdi 3 sıra bakır.. Radyatörü taktık ufak bir deliği çıktı su akıtıyo ondan dolayı geri çıkardık..
Ama Benim radyatör 3 L su alıyor.. O taktığımız diğer radyatör 5 L suyu aldı dahada alıyordu.. İki radyatörde aynı 3 sıra kale bakır radyatör. Neden onunki 5 L alıyor Benimki 3 L alıyor ? Alttan akıttığı için desek damla damla akıtıyor o yüzden olamaz.

Avansınıda Tamirci ayarlamıştı ama elle ayarladı.. Tabancayla yap dedim. Gerek yok tabanca boş iş diye geçiştirdi.
Bakır radyatör elinizde mevcut ise onu tamir ettir ve kullan
@TÜRK_EGiNLi ustam kaç defa tamir ettirdim araç üzerinde takılı olan radyatörü 4 defa yaptırdım. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama o bizim abiden aldığım radyatörle benim radyatör aynı. Fakat onun radyatör 5 L su aldı. Benim radyatör 3 L su alıyor anlamadım.
Radyatörün tıkalıdır,o yüzden tam dolmayabilir tofaş araçların su kapasitesi 7 litre civarı diye hatırlıyorum elindeki bakır radyatörü kullanmanı tavsiye ederim doğru düzgün tamir edilirse uzun ömürlüdür,alimiyon radyatörlere benzemez içine kaç litre su alır onu bilmiyorum o konuda bir bilgim yok.
3 az ya sistemde hava vs olabilir ondan su almıyordur ve avans ayarina baktir bundan değilse bir de sente ayarina baksin..
2 lt dark olmaz. Belki tıkanık vardir azar azar aliyordur suyu bilemeyiz. 7 lt alması lazım ortalama
sen tabanca boş diyen ustacığın kapısından dahi gecme bidaha radyatör aynı ise  suyu boşalttında sistemde su kalmıştır ondan az almıştır diyerindede su tam boşalmıştır o yüzden fazla almıştır  onu sıkıntı etme sonucta suyu koydunda havasını alıyosun boşalan suyu tekrar dolduruyorsun  sisteme suyu koyarken dikkat edilmesi grreken suyu koyunca hemen radyatör kapağını kapatmamak suyu koyunca motoru calıştır fan acana kadar ısınsın bu arada dende hava alma vidalı hortumdan havasını su sıtabıl akana kadar havasını al

birde not düşeyim şu aracların soğutma sistemleride sorun yoksa boş trrmostat kullanmayın motorun calışması icin bi sıcaklığa ihtiyacı var sürekli 80 derecede calışması gerrken motor 50 60 derecede calışıyor buda motora zarar veriyor çok şükür 8 senedir aracımı alalı oldu daha birkere boş termostat kullanmadım hararette yapmadı cok şükür herşeyin başı antifirz yaz kış kullanılması lazım sade su motor icinde fokurdar antifiriz 110 derece kaynama noktası su ise 80
@kazım28 ustam sistemde su kalması mümkün değil çünkü ben suyu değiştirirken tüm hortumları komple söküyorum bloktaki suda akıyor radyatördeki suda akıyor. ikisindede aynı şekilde yaptım benimki 3 lt aldı diğeri 5 lt aldı.. aracımda boş termostat var fakat motor 90 dan aşağı düşmüyor zaten. sıcak havalarda 92-95 diye gidiyor. dolu termostat oluncada aynısı oluyor . tek farkı boş termostat takılı olunca araç daha geç ısınıyor. dolu termostatta hemen ısınıyor.. benim araç için söylüyorum bunu .. benim araçta o hava almak için vidalı hortumdan yok. o hortum S modellerde var diye biliyorum .. havayı ben dediğiniz gibi radyatör kapağını kapatmadan alıyorum.
@Emresavas belik kanal aralık farkı vardır peteklerde atıyorum seninki 100 sıradır diyer petek 50 sıradır buda mümkün