Tofas Team

Tam Versiyon: Ses bozukluğu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar,

Aracımda 2 adet soundmax 100+100 rms oval midrange, 2 adet reiss 120+120 rms oval midrange, önlerde 2 adet sony 60+60 rms 16 cm midrange var.. Amfi massive 4 kanal 3000 wat.. Teyp eski seri pıonner.. Bass soundmax 30 cm 1500 watt 400 rms ... ön iki sony hoparlör teyp çıkışlarına bağlı.. arka 4 ovaller amfiye köprüleme şeklinde bağlı.. bassta amfiye bağlı.. 

Teyp volume 62 ye kadar yükseliyo. Bağlattırdığım yer ayarların hepsini düzgün yaptım dedi ama sesi 35 volumeden yukarı açınca bozuluyor. Çok yüksek ses çıkıyor mahalleyi inletecek derecede ama 62 ye getirince ses baya bozuluyor anlaşılmıyor..  40 lı seslerde 10-15 dk dinleyince amfi deli gibi ısınıyor el yakıyor ama arızaya geçmiyor. Sesi düzeltmem ve amfinin ısınmaması için ne yapmam gerekir.. Hoparlör teyp bass amfi hepsi 2 hafta önce sıfır aldım.. Eski tesisattan kalan elimde sadece jameson amfi var onunda bir çıkışı güçsüz sesi az veriyor geri kalan 3 kanal sağlam.
Amfi kaldırmıyor olabilir elindeki jamesonu satıp bir mono bas amfisi alıp bası ayır bence
Ama massive amfide 60 rms güç verebiliyor bunu çalabildiği kadar çalar
Bir de midrangelar HPF modunda çalıyor değil mi amfideki ayar anahtarına bakar mısın ?
@Falcon417 LPF de çalıyor abi. Bass ı kısınca ses düzeliyor. Fakat buseferde bass vurmuyor ve aşırı tizli bir ses çıkıyor kulak tırmalıyor. 2. bir mono amfiyi araç kaldırırmı peki ? Elektrik sisteminde bir sapıtma olurmu.
Yeni nesil amfiler düşük güç tüketiyor kaldırır ben kullanıyorum sorun yok