Tofas Team

Tam Versiyon: Viteste mi yoksa Boşta mı daha az yakar ???
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle iyi bayramlar arkadaşlar.Konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum lakin çok merak ettiğim ve cevabını net bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.Babamın 2021 ford transit servisinde yokuşları viteste indiğim zaman yol bilgisayarında yakıt tüketimi 0 oluyor yani araç kompresyon ile çalıştığı için yakıt tüketmiyor.Bizim araçlarımız eski tip karbüratörlü sistem ve LPG li.Benimde aracım enjeksiyonlu olduğu için benzinde kullanıyorken rampaları viteste iniyorum hatta hissediyorum araç motor freni yapıyor.Lakin LPG de iken bu durum geçerlimi ? Yani benim bildiğim sensörler LPG de hiçbir işe yaramıyor.Bu durumda lpg ile inerken viteste olursa daha çok mu yakıt harcar yoksa boşa alıp inmek daha mi az yakıt tüketir.Bu konuyu çok merak ediyorum.
Abi boşta daha az yakıyor hatta ben 120 ye kadar hızlanıp otobanda boşa atarak gidiyom misal
@Anil_gncn sen yokuş.inerken gaza bazmadığın icin kelebekler kapalı kalcak vakum oluşmicağı icin haliyle gazda gitmicek rolantide nekadar gaz cekiyrsa okadar gaz gider silindirlere
Rampayı boşta inmek tehlikeli olur viteste inmek gerek ama düz yolda boşa atılabilir ford aracınızdaki 0 yakış doğal olarak elektronik kontrollü bir taşıtta olması gereken birşey ama bizim karbüratörlü araçta vakum oluştukça lpg mikserinden yakıt emme oluyor ,benzinde cut off oluyor ama lpgde böyle bişey yok sonuç olarak düz yol olmadıkça boşa atma derim
@Falcon417 yok abi dik rampalarda çıktığım vites ile 2 bin devir bandında iniyorum.Ancak Bazen hafif rampalar oluyor babam boşuna viteste inip kompresyon yaptirma boşa al diyor.O nedenle sormuştum.

@kazım28 @Falcon417 peki bu lpgde cut off yapmak mümkün mü ? Yani bazıları gaz dügmesini kapalı konuma getiriyor bu işe yarar mı ? Ya da bunun modülü vs varmıdır ki ?
Senin arabanda olmaz o işte düz slx sistemlerde yapıyorlar ama ne kadar kazancı oluyor bilmiyorum
@Falcon417 anladım abi.Bu arada son bir sorum olacak.Yaz geldigi için lastikleri değistirdim.175 70 13 ebat lastiklerden 215 50 13 lastiklere geçtim.Lastikler değistiginden beri 80 den sonra direksiyonda inanılmaz bi titreme oluştu.Sağ ve sola titriyor virajlarda daha da fazla yapıyor.Birine soruyorum rot ayari diyor birine soruyorum balans ayarı iyi degil birine soruyorum jantın yamuktur diyor.
Jant balansı hızlandıkça direksiyonu titretir zaten cihazla bakıldığında arıza görünür balans yaptır jantlarına
@Falcon417 bayram arefesiydi kendi lastikçim çok yogundu tanıdık vasitasıyla başka lastikçiye gittim.Gittigime pisman oldum zaten.Bayramdan sonra kendi lastikcime gidip butun ayarları yaptiririm.Teşekkür ederim ilginiz için.