Tofas Team

Tam Versiyon: Hortumu Ters mi bağladım?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Merhaba

Geçen pazar Çerkezköye gittim çerkezköy içine girdiğimde hararet yükseldi uzatmıyayım termostat'tan çıkıp kalorifer peteğine giren hortumun çürüyüp koptuğunu gördüm petek üzerinde hangi hortum olduğuna bakmadan 2 hortumuda söktüm kopan hortumu aradan çekip çıkardım direk bağladım orada işimi halledip döndüm sorunsuz olarak ilk işim hortumu almak oldu hatta devirdaimden çıkıp radyatöre giren hortumun durumuda çok kötüydü onuda değiştirdim arabayı çalıştırdım 10 dk kadar çalıştı ısı 80 derece civarına gelince araba stop etti ilk işim inip trigeri kontrol etmek oldu orada sorun yoktu fakat lpg beyni karlanmıştı hortumlar sıcak değildi peteğe giren hortumları ters bağlarsam böyle bir sorun yaparmı  bugün biraz rahatsızdım bakamadım yarın bakacağım yoksa atladığım bir şey mi var fikri olan yazarsa sevinirim.

Bu arada umarım konuyu doğru yere açmışımdır kontrol etmeye çalıştım.
Abi monifold çıkışındaki kalorifer hortumunu devirdaimden gelen düz demir boruyamı bağladın?? Ben öle anladım öle yaptıysan sıkıntı olmaz kaloriferi devre dışı bırakmışın su seviyesini kontrol ettinmi?? Su eksilmiş gibi duruyor gaz beynine su gitmiyor 
@BLue_HaVvk 

Orada sıkıntı yok ertesi günü yeni hortum aldım termostattan çıkanı peteğe bağladım diğerinide düz borudan alıp peteğin üzerindeki musluğa bağladım. Lpg karlandı araç stop etti benzinde çalıştırdım fakat beyin ısınmadı.
Tamam abi işte beyine su gitmiyor demekki onun hortumlarınıda kontrol etmen lazım pislik felan kaçmış tıkamış 
Bayram üzeri sağa sola koşturmc yapınca çok yoruldum fırsat bulduğum arada bu işi halledeyim dedim şimdi izlediğim bir video motor bölümünde hortumu ters bağladım galiba yaş biraz ilerleyince başka işin arasına iş girdimi karıştırabiliyorum bugün rahatsız olunca hiç kalkmadım ama hep kafamda mahkeme ediyorum sabah ilk işim olacak yinede aklına bir fikir gelen yazarsa sevinirim.
[Resim: images-2.jpg]

En basit bağlantı şekli bu 


[Resim: images-3.jpg]

Üstteki boru monifolddan gelir alttaki boru devirdaimin arkasından çıkar 
@TÜRK_EGiNLi Abi ben her su değişiminde yaşıyorum o sorunu. Hatta dün radyatörü değiştirdim yine aynısı oldu. Havamı yapıyor ne yapıyorsa artık regülatör buz kesiyor. 15 20 dk gaz veriyorum ısınıyor sonra.

(01.05.2022, 02:21)Dogan3457 yazdı: [ -> ]@TÜRK_EGiNLi Abi ben her su değişiminde yaşıyorum o sorunu. Hatta dün radyatörü değiştirdim yine aynısı oldu. Havamı yapıyor ne yapıyorsa artık regülatör buz kesiyor. 15 20 dk gaz veriyorum ısınıyor sonra. Beyin buz kestiği için stop ediyor araba. Harareti kontrol ederek gaz vermeye devam edersen ısınır
@Dogan3457 

İlk başta bende öyle düşündüm aracı benzinde çalıştırdım,motor ısındı,radyatörü kontrol ettim kapak açık çalıştırmıştım zaten fakat bir değişme olmadı sabah ilk işim tekrar hortumları kontrol edip çalıştıracağım bakalım artık.
Abi net hatırlamıyorum. Sonbaharda söktüm. Ama bakmam lazım.

Yanılmıyorsam manifolttan gelen boru musluğa gidiyordu.
Sabah 8 de indim aracı kontrol ettim motor içi olması gerektiği gibiydi kalorifer hortumlarını yer değiştirdim termostattan geleni musluğa bağladım diğerinide diğer bağlantıya aslında hortumları boyu anlatıyormuş dikkatimden kaçmış neyse benzinde çalıştırdım aracı kalorifer lpg beyni ısındı sıcak su devir yapıyordu lakin bu seferde gaza geçtip kontağı çevirmeden önce kesiciden gelen ses durduktan sonra marş yaparken kesici tekrar ses yapmaya başlıyor üstelik ses gaz benzin ayırma düğmesinden geliyor,araç çalışacak fakat çalışmıyor tahminim kesici kabloları daha fazla kurcalamadım benzinde çalışıyor, sorum şu düğme bozuk olabilirmi yoksa düşündüğüm gibi kablolarda kısa devre var kesici devreye giriyor.
Sayfalar: 1 2