Tofas Team

Tam Versiyon: İe tofaş lpg sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamın aleyküm abilerim.Ankarada yaşıyorum bundan 6 7 ay önce aracıma atiker lpg beyni takıldı.Hava filtresi yeni değistirip ayar yaptirip yola çıktim.Uzun yola gittiğimde 30 kuruş yaktı kmde.Malum son zamanlarda zamlar da ust uste geldi en son 1 ay önce test ettigimde yakıtın km de 1.15 tl 1.20 tl yaktigini gordum.Hava filtrem simsiyah olmuştu hava filtresi değiştirip forumumuzda kazım28 nickli abimizin anlattığı şekilde lpg ayarı yaptım aracın çekişi mükemmel oldu.Yüksek hizlara ve devirlere çok rahat ulaşıyor lakin kilometrede 3 tl yakmaya başladı.Bu arada ayar yaptıktan sonra aracım tek marşta çalışmaya başladı.Ancak arada 3 bin devirde takili kalıp 3 4 saniye sonra düşüyordu.Hava filtresi karburator contaları yeni.Karbüratör sıcak hava yeri korlenmiş şekilde duruyor sadece ön kısımdan soguk hava alıyor.Orayı elimle kapattığımda araba stop ediyor.Herşey normal lakin son yaptığım ayardan sonra yakıtla baş edemiyorum 1 haftadır.Ankarada tavsiye edeceğiniz bir lpg ci varsa ayar yaptirabilirim.
Aleykumselam. Gaz Ayarını Çok Açmışsın. BU Şekilde Bujiden Subaplara Kadar Hatta Katalizöre Kadar Zarar Veriyorsun.Bence Yaptığın Ayarda Problem Var. Olmadı Ufak Ufak Kıs ve Dene Şu An En Fazla 1.5 Tl Yakması Gerek Lpgde.Üstü Yakıyorsa Sıkıntı Var Demektir.

Hava Filtresi Nasıl Simsiyah Oldu Onu Anlamadım?
Biryerde yanlış var 3 TL çok fazla beyinden kaynaklı olabilir Atiker den genelde randıman alinmiyor
@DarkredBlue61 reis valla şöyle soyleyim 7 ay önce araca bakım yapıldı hava filtresi vs herseyi degisti.Lpg beynimde 10 senelikmiş onu da atiker ile degistirdiler komple ayara girdik.Ayar yapildi rolantisi falan saat gibiydi arabanın.7 ayda 3 kere uzun yol yaptik ve baya ankara icinde km yaptık.Gecenlerde bi hava filtresine bakayım ve hava filtresini degistireyim dedim.Yaşadığım yer biraz tozlu hava filtresi simsiyah olmuş 7 ayda.Yenisini aldık ve kendim ayar yaptım fazla yakmaya başladı.Bu arada 1 sene önce egzozcu  arabanin katalizörü ve arka susturucu tikanmaya başlamış dedi.

@Hasanbey abicim valla keşke ellemeseydim diyorum bugün 120 tl yakıt aldım 47 km de bitti.Dudağım uçukladı.Normalde hava filtresini degistirmeden 1 hafta önce 50 tl yakıt aldıgımda tam 35 36 km gidiyordu.Ama performansı çok iyi oldu.2.vitesle zor cıkan rampaları 3.vites ile dusuk devirde cikiyorum.Lpg ustaları da bir yaptıkları ayar ötekini tutmuyor maalesef.
Arka katalizör susturucu egzoz tıkanmaya başladıysa onlarda çok yaktırır haberin olsun 
@Anil_gncn
@Hasanbey abi bu arada devirin bazen takılı kalması tıkanıklıktan olur mu? Çünkü rolantide arkaya gidiyorum egzozdan ne hava geliyor ne bisey.Ufak sıcaklık geliyor.Gaza yüklenınce de aynı.Katalizörü söktüreceğim lakin oksijen sensörü için oraya kaynatılan boruya delik mi açtırmam gerekiyor.
@Anil_gncn  aynen rahat gaz çıkışı olmadığı için onu atana kadar yüksek çalışır motor tıkanır bir nevi
Egzozun O Kadar Etki Edeceğini Sanmıyorum.Çekişte İyi Diyorsun.Arka Susturucular Kolay Kolay Dolmaz.Katalizör Desen Orjinalimi? Vurma vs Olmadıysa Oda Kolay Kolay Dolmaz. 


Gaz Ayarını Düzgün Bir Yere Yaptırıp Tekrar Dene Bence. Bujilerin Markasi Filan Ne?
@DarkredBlue61  valla katalizor orjinal 2001 senesinden beri duruyormuş ve orta susturucu iyi durumdaymıs.Lakin arka susturucum komple elyaflari falan dağılmış.Dün dediginiz üzere acil yola cikmam gerekiyordu gaz çekiş ayarıni düşürdüm ha biraz cekişte düşme oldu ama şuan yakıt iyi gibi duruyor.Bujileri ve buji kablolarıni 1 sene önce değistirdim.markasıni hatirlamiyorum ama enjeksiyon tofaş demistim.Baya da sorunsuz kullanmıştım.Yarın konya egzoz takılacak ve katalizör iptal edilecek tekrar lpg ayarına sokacağım.Bu arada benim arabanin ruhsatında ie yazmıyor yani katalizörü soktursem muayneden geçer değil mi ?
Ruhsatında yazmasada tüvde sorun çıkarırlar o sene eğer ie olmayan tofaş olsaydı yırtardında sistemde o aracın enjeksiyonlu olduğunu görürler bakarlar katalizör yok direkt kalırsın bence
Sayfalar: 1 2